Alati i radionice

Како не треба увек треба јебеш паре ја нисам нека стипса волим да потрошим...Урезнице ове само вреде толико на комад.

Poslednja izmena:
Ja sam se prošle godine opasno prevario na pijaci. Kupim neko glodalo za 5 maraka, poslije nađem na nekom češkom sajtu da se prodaje za 32€. :)
Poslije kupovao još neke ključeve i ureznice, ali nikako da vidim opet tog čiču, ovi što redovno dolaze već skontali koja je marka dobra pa podigli cijene.

Imate li kakvu preporuku za bravarasku stegu. Polovnu naravno, treba mi nešto s paknama od 120-140 mm s otvaranjem do naksimalno 160 mm može i malo manje. Ima ih raznih polovnih ali teško je naći neku da je baš očuvana. Najveci je izbor rapid virovitica. Ali ima nešto i stranih kao front heuer.
Jeli vrijedi za njih sto je teža da je i bolja. Ili ima i do kvalitetete materijala

Kvalitet materijala je bitan. Ima dosta kinezarija sa poroznim livom. Najgore od svega je sto se pakne ne mogu menjati pa kada se pohabaju i potrose, zamene nema.
Rapid su ok. Vremenom dobiju lufta na kliznim povrsinama ali i to je kod njih promenjivo

A imam jednu malo manju s paknama 80 mm. Stvarno je kvalitet neznam koji je proizvođač. Ima neki logo sa slovom w i da li je t na njemu nisam siguran.
Ako je rapid dobar nemam šta dalje gledati . One su najdostupnije.

Imate li kakvu preporuku za bravarasku stegu. Polovnu naravno, treba mi nešto s paknama od 120-140 mm s otvaranjem do naksimalno 160 mm može i malo manje. Ima ih raznih polovnih ali teško je naći neku da je baš očuvana. Najveci je izbor rapid virovitica. Ali ima nešto i stranih kao front heuer.
Jeli vrijedi za njih sto je teža da je i bolja. Ili ima i do kvalitetete materijala
Dobre su i Matador. Očuvana, sa paknama 130 mm, košta oko 100 eura.

Meni je jedna front stega romakla srednje velicine za 4500.Pojeo se ziv, trebao da pozajmim lepo pare i da kupim.NIsam poneo dovoljno kinte.

Ima lijepih stega kod nas. Cijene su od 50 -100€ ovisno od veličine.
Našao jednu super očuvanu Leinen otvara do 160 mm. Ali su pakne 100 mm. Cijena 50 €.
Isto ima neka velika otvara do 180 mm, pakne 140 mm cijena 75 €.

Ima i kod nas stega kakvih ti dusa zeli. Udjem na KP i biram. Tako pre par godina mi kukumavci jedan prijatelj kako mu se prodala neka stega kod garagana jer nije poneo dovoljno para i vise ne moze da naleti nikako na tako nesto. Ja na KP, nadjem mu i to blizu nas i jos mu taj spusti cenu tako da mu izasla i jeftinije nego ta garaganska.

Nazad
Vrh