Alati i radionice

Tu nije problem para nego mozga ,ta brusilica mu kosta visestruko vise od obicne naglavne maske,ili cak one sto se drze u jednoj ruci,sto ja ne bih nikada u zivotu koristio ,ali aj ....

Nesto kontam, kad bih platio kartu za ameriku i doneo jedan-dva kofera alata bio bih u PLUSU ako bih prodao alat po cijeni ovde..

Maskama za jednu ruku ne fali nista u smislu zatamnjenja, ali ipak automatskoj dajem prednost. Kad mi crkla baterija na automatskoj dok sam naso da zamenim prva 2-3 dana sam bio ko sugav, posle se vratio na fabricka podesavanja i cepam sa obicnom. Medjutim kad sam opet osposobio automatsku, obicna, rucna mi ne pada na pamet.

Kad smo kod varenja ili zavarivanja predpostavljam da je lakse variti sa co2 aparatom nego klasican trafo ili inverter.
E sad pitanje za iskusnije u tom poslu, jel ima smisla da vas neko uci i objasnjavam kako se radi ili to treba uzeti pa probati sta i kako pa polako uciti.
Do sad sam probao par puta nesto da zavarim i blago receno nemam pojma, do duse nisam imao ni neki aparat.
Lakse je ali je teze namjestiti aparat, nekad postoje tabele na aparatu a novi elektronski imaju meni pa odaberes sta varis i on otprilike namjesti i vecinom neko fino podesavanje.

Ovdje imas da motor gura zicu i ako je neuskladjeno sa voltazom ne zavaruje najbolje. Dok kod REL aparata struja je fiksna a napon varira, kod MIG MAG je napon fiksni a struja varira.

Zvuk koji treba da bude je sto neki navode kao przenje slanine\zujanje komarca:) kad je voltaza sa brzinom dodavanja zice uskladjena tj gde radi najravnomernije.

Sve što varim ako se može nečim fiksirati, fiksiram ga. Ako je nešto veće onda koristim stolarske stege. Ako je manje onda koristim magnete.

Jest pa ja levom uhvatio za var pa sva koža otpala i deo mesa sa leve šake!!!!!!!!

Sent from my moto e5 using Tapatalk
Рукавице Лука, рукавице и то кожне не ове молерске. Јежим се када видим у мајци кратких рукава и папучама да варе без рукавица. Мој матори попизди кад ја узмем да варим ја док се обучем за варење прође пола чуке.

Kvalitetne kozne zavarivacke rukavice sam placao oko 500-600 dinara. Za te pare da gorim ruke ne pada mi na pamet. Takodje solidna automatska maska nije skupa, recimo oko 100 evra i nema da gori lice ili da uhvati oci. Znam naravno ljude koji ne koriste rukavice, a nekad cak ni masku, svako sebi bira.

Za 100 eur nema sanse da je dobra maska,to su cenovno medju najjeftinijim kineskim ,ne moze to biti dobro a jeftino.

Sad ti mene uci ko da je ja nemam par godina. Niti sam ja napisao da je neki kvalitet, vec sasvim solidna. Najjeftinija kinezarija o kojoj pises je mozda 2-3000.

Nazad
Vrh