Alati i radionice

https://postimg.cc/wyWYTHHR]
IMG-20220302-124624.jpg
[/URL][/url]
Cena narasla na oko 73000 sve sa kablom i zicom.Inace aparat je ko neka igracka daleko od nekog pravog aparata

Mozes ti i sam krenuti ali ces se napsovati momacki..
Ako mozes nadji nekog da ti pokaze kako sta, i malo pogledas koji klip od kriger ac. I samo vjezba i eksperimentisanje sa raznim elektrodama i amperazama. Aparat uzmi neki jaci i kvalitetniji da ne cekas posle svake druge elektrode da se hladi, onaj Mirostijev zuti madjarski od 200a mi se cini skrozz ok.
Imam ja par drugara koji koji opasno dobro vare al treba uhvatiti nekog da ima slobodnog vremena da moze da objasni te neke osnove.
Nemam ja nameru da se time bavim profi, treba mi da mogu neke gluposti da pecem da ne moram da gubim vreme cekajuci nekog za gluposti.

Nebojsa, lako se uci, nemoj se cimati, trebao si to davno nauciti...
Kupi aparat slobodno i polako neke sitnije stvari u pocetku, uklavirices vremenom!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
Tako ce i da bude, polako pa valjda cu ukapirati, do sad mi se nista nije otelo sto sam hteo pa nece ni ovo.

Nebojša, jel si ti načuo da se više neće uvoziti traktori iz Belorusije pa se polako spremaš na promenu zanimanja?

Kad smo kod varenja ili zavarivanja predpostavljam da je lakse variti sa co2 aparatom nego klasican trafo ili inverter.
E sad pitanje za iskusnije u tom poslu, jel ima smisla da vas neko uci i objasnjavam kako se radi ili to treba uzeti pa probati sta i kako pa polako uciti.
Do sad sam probao par puta nesto da zavarim i blago receno nemam pojma, do duse nisam imao ni neki aparat.
Lakse je sa co2 ali ja sam pristalica onog kao sto ti je Nesko covek napisao,kad savladas elektrodu posle je sve ladna voda. Kupis aparatic od 100 do 200 evra i polako,nadji samo nekog da ti objasni osnove oko jacine struje i da ti prostije objasni elektrode koja je za sta i pici,to ti je najbolja skola,ne padaj na kriger ac i ostale majstore i njihove fore gde kazu da jeftin aparat i bez beler elektroda nema rada i vara. Niko njima ne znanje ne moze da ospori ali vecina fura neki fazon zbog marketinga i cuva znanje koje ne zeli da podeli narodu jer misle da su pomilovali boga za jajca. Mnogo je prosto,pisi nam i ovde,pomoci ce ti strucniji ljudi sve i objasniti sve,ja nisam majstor ali ako te nesto zanima pitaj ili objavi ovde,imas pametnijih od mene. Pozdrav i izvini na dugom i zamornom izlaganju

Lakse je sa co2 ali ja sam pristalica onog kao sto ti je Nesko covek napisao,kad savladas elektrodu posle je sve ladna voda. Kupis aparatic od 100 do 200 evra i polako,nadji samo nekog da ti objasni osnove oko jacine struje i da ti prostije objasni elektrode koja je za sta i pici,to ti je najbolja skola,ne padaj na kriger ac i ostale majstore i njihove fore gde kazu da jeftin aparat i bez beler elektroda nema rada i vara. Niko njima ne znanje ne moze da ospori ali vecina fura neki fazon zbog marketinga i cuva znanje koje ne zeli da podeli narodu jer misle da su pomilovali boga za jajca. Mnogo je prosto,pisi nam i ovde,pomoci ce ti strucniji ljudi sve i objasniti sve,ja nisam majstor ali ako te nesto zanima pitaj ili objavi ovde,imas pametnijih od mene. Pozdrav i izvini na dugom i zamornom izlaganju
Cim uhvatim vremena moram nabaviti neki taj jeftiniji aparatic za pocetak, pratio sam i ovu temu i vidim da za 150,200 e moze da se kupi i vise nego dobar aparat za moje potrebe.
Pa onda pocinjem da davim ovde sa pitanjima 😃

Napravio kabal na trofaznu tj.aparat radi na 2 faze 3 je iskljucena.Strasno kako radi.Propali flah od 3mm dok trepnes.Za lim je monofazna odlicna.
E sad zamisli 300A na sve 3 faze
Kad pojačam do kraja ne da igraju sijalice po komšiluku, već kanticu sa uljem pa podmažem sat za struju vrti se ona čigra možeš burgiju oštriti na njoj
A NA DJERDAPU 'PADNE KAIŠ
kablovi do radionice 5x6mm2
A propali šta hoćeš
Dedu Radu Končar a nisam palio 1_2g odkad imam ovaj a i sve teže mi je naći elektrode 6_7mm

Sent from my moto e5 using Tapatalk

Cim uhvatim vremena moram nabaviti neki taj jeftiniji aparatic za pocetak, pratio sam i ovu temu i vidim da za 150,200 e moze da se kupi i vise nego dobar aparat za moje potrebe.
Pa onda pocinjem da davim ovde sa pitanjima 😃

Tu se slazem sa kolegama za jeftiniji aparat, ja sam uzeo iz lidla inverter za 9 hiljada i radi 2.5 elektrodu na 80~90 ampera ne greje se, ali masku ako ces automatsku tu ti preporucujem nemoj bas neku najjeftiniju, onda mozda ti bolja ona obicna sto nije automatska. Ipak po meni u varenju najlakse od svega je oko sjebati.

Tu se slazem sa kolegama za jeftiniji aparat, ja sam uzeo iz lidla inverter za 9 hiljada i radi 2.5 elektrodu na 80~90 ampera ne greje se, ali masku ako ces automatsku tu ti preporucujem nemoj bas neku najjeftiniju, onda mozda ti bolja ona obicna sto nije automatska. Ipak po meni u varenju najlakse od svega je oko sjebati.
Nemam ja potrebe za automatskom maskom, kod mene nece kilu elektroda izgoreti za godinu dana.

Nema nam Nidze, mora da svajsa u garazi i isprobava mogucnosti varstroja.

Послато са SM-A315G помоћу Тапатока

Automatske maske bez 200-250 eura ne bi ni gledao,nemojte se igrati sa zdravljem,oci nemaju cenu i tih par stotina eura za masku je bagatela bukvalno ako ces sacuvati oci.Kupite obicne naglavne maske ako vam se ne daje novac,a ne automatsku jeftinu samo da se zove da imate takvu masku.Nebitno jel varite kg elektroda godisnje ili 99 kg.

Nazad
Vrh