Akumulatori

Moze neko da mi objasni prostim recima koliko je velika razlika u snazi akumulatora od 100 ah i 125ah? Zasto ovo pitam jer sam na fergusona kupio Barenov akumulator od 100 ah i traktor se preporodio na paljenju. E sada na 577 mi je akumulator na izdisaju,cim stoji jedan dan nece da pali bez punjenja. Pa sam mislio da mu kupim isti ovakav jer je 3 godine garancija ali se bojim da mu ne bude mali tj slab.

Velicina razlike je 25Ah. 577 ce garantovano dobro palit sa 100Ah, pod uslovom da je motor ispravan. A treba gledat i udarnu struju akumulatora ne samo ampercasove.

Velicina razlike je 25Ah. 577 ce garantovano dobro palit sa 100Ah, pod uslovom da je motor ispravan. A treba gledat i udarnu struju akumulatora ne samo ampercasove.

Znam i ja da je razlika u 25ah,ali da bi shvatio koliko su tih 25 ah veliki treba mi poredjenje sa necim,posto se u struju slabo razumem. Motor je ok,pali na pola kljuca,hmmm kako mislite udarnu struju?

Kosuticu,ne moze ovo je onaj visoki.

Hoces reci da ferguson popravi akumulator pa ga vratis u 560 i upotpunis krug? :osmeh:

- - - - - - - - - -

Udarna struja pise na akumulatoru pretezno u dnu naljepnice. Npr Akumulator Banner 100Ah a udarna struja pise 450A.

var002.jpg

Npr na ovom akumulatoru je to 440A ispod pise starting power. To je udarna struja.

Sto veca udarna struja bolje, jel najvise mu struje treba kad vergla, zato kupuj sa sto vise udarne snage da ima.

Znam i ja da je razlika u 25ah,ali da bi shvatio koliko su tih 25 ah veliki treba mi poredjenje sa necim,posto se u struju slabo razumem. Motor je ok,pali na pola kljuca,hmmm kako mislite udarnu struju?

Kosuticu,ne moze ovo je onaj visoki.
Od 100a nije visoki,traktor ti je skoro nov i pali bez pola muke,nisam odavno ni video visoki sa oznakom X.
Proslog proleca mi je na fergusonu u sezoni otisao akumulator,pa je palio na 56ah iz auta ostatak sezone.

Od 100a nije visoki,traktor ti je skoro nov i pali bez pola muke,nisam odavno ni video visoki sa oznakom X.
Proslog proleca mi je na fergusonu u sezoni otisao akumulator,pa je palio na 56ah iz auta ostatak sezone.

Tako je od 100a nije visoki ali je po sirini i duzini isti kao od 125a (visoki) koji je dosao fabricki sa 577. Odabrao sam ove Barenove zbog duze garanicije,nemam pojma kakvog su kvaliteta a ne proizvode vece od 100a pa sam mislio ubaciti takav u 577 ako bi mu bio dovoljan. Jel velicina akumulatora bitna u odnosu na broj potrosaca koje ima traktor (mislim na farove,ventilaciju i slicno) Da mi kad popalim sve ne pocne da ckilji ili da slabije sijaju.

@landini ja mislim da mu je dovoljno to. :osmeh:

@sova nisam vidjao takve po nasim lokalnim prodavnicama,nije mi problem da li ce kosta 1000-2000 vise manje,ali kad kupim da kupim pravu stvar.

Poslednja izmena:
Ti visoki akumulatori su kod mene rijetki skroz. Bice dovoljan od 100Ah nista ne brini. Samo gas.

Nazad
Vrh