Prošlog Ponedeljka sam punio akumulator od 390A 45Ah Black Horse, proizveden 02.01.2010. piše da je bez održavanja, ali ima poklopac i ispod njega 6 čepova, koje sam naravno ostavio otvorenim...Posao sam odradio po prepurukama više aktivnih članova u ovoj Temi, i primenio sam postupak gde se na kraju punjenja kada je akumulator napunjen, još oko sat vremena zada vrednost napona od 15.5V a amperaža 0.5-1A...Akumulator mi je do pre primene ovog postupka (ekvalizacija) "držao" napon od 12.31V u mirovanju, a sada "drži" 12.42V...Interesuje me da li bih smeo još jednom, u tako kratkom vremenskom rasponu, da još jedared primenim ovaj postupak?Da li bi time još malo podigao napon u mirovanju, pošto sam jednom već uspeo?Inače, golim okom se vidi da su ćelije delimično deformisane, pa se bojim da ne uništim akumulator?Akumulator držim u toploj prostoriji, na temperaturi oko 15 stepeni, uspeva da pokrene automobil od 1300 cm kubnih, ali ne podnosi duže anlasovanje, naravno, jasno je i meni da je na izdisaju, ali nek' posluži makar još pola godine (ili do iduće zime)...