Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja tu slabiju rakiju i prvenac koji izdvajam pri prepeku i sa onom kominom sa vrha i dna kace, koja je losija, posebno prepecem u ljutu i tu rakiju u selu zovu kazandzijska. Ako se iznajmljuje kazan i on placa rakijom onda se ta nekvalitetna rakija daje. A inace tu losu rakiju koristim za pranje stakla i za sofersajbnu. Ta se rakija ne prodaje i ne pije vec trosi za razne svrhe. A ne bravam je ponovo jer su to losiji alkoholi i ona ne moze biti bolja. Po meni komina se samo kvari sa njom.O tome sta se radi sa slabijom rakijom od 65 stepeni, sam pisao u prethodnom postu, naravno da se ne baca, čak i najveći Francuski proizvođači vinjaka, priznaju da recikliraju patoku, ili barem jedan njen deo, niko ne ide do totalnog iscrpljenja alkohola, i taj deo vraćam u kominu, ali da nije slabiji od 10 stepeni.....
Rakija mora na izlazu iz lule da bude hladna, obično 15-16 stepenu
Brzina protoka meke rakije i rakije u prepeku – cca. 5 litara na sat (na svakih 100 litara smjese koja se destiliše, na primjer na 160 litara je to 8 L/sat i sl.)