nikaragva
Član
Iz vode koja se dodaje, ili iz vode u voću?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nema dopunjavanja. To je improvizacija.
Rešenje: nabavite manje sudove npr od 30-50 Kg, bar je u današnje vrijeme plastika jeftina. Njega punite odjednom, zatim sledeći itd. Kad se završi vrenje onda ih možete destilisati zajedno tj onoliko koliki vam je kazan.
Kako je to dobro rjesenje?
Ako prvi sud zavrsi npr. vrenje danas a drugi tek npr. za 15 dana-onaj prvi sud nastavlja proces pretvaranja alkohola u sircetnu kiselinu i za 15 dana se taman dobije sircetna kiseline i kada se te dvije posude spoj moze se upravo dobiti kiseljaca"....
To radi, mnogo bolje nego otvoreno, dodavanje bez vazduha tj kiseonika nepozeljne reakcije su svedene na minimum naravno ne treba sad vremenski razmak da bude veliki ali ako je propisno zatvoren I nije na nekoj visokoj temperature moze 10-20dana da saceka ostatak. Probaj jednom zatvoreno vrenje I videces razliku ne samo u kvalitetu nego I kolicini.
Ali kroz rupu na posudi (na poklopcu) pored cjevcice opet moze ulaziti vazduh?
Kako to zaptijete da ne ulazi?
I opet povremeno morate pogledati kakvo je stanje u posudi i otvoriti a time opet ulazi vazduh, zar ne?
Nema pojma,to se regacci samo šalio.Meni i dalje nije jasno ovo što je rekao ragazzi, ti tvrdiš da komina diše vazduh iz ove vode u flašici kod šljivara na slici?
Imam jedno pitanje za ljude koji peku rakiju od šljive bez koštice....Da li treba i ako treba koliko dodati vode ispasiranoj šljivi koja se stavlja na ukomljavnje? Kupio sam pasirku koja je odlična u smislu da radi brzo i odvaja gotovo 100% mesa šljive...Problem je, a možda i nije , što se dobije bukvalno smesa gusta kao džem....Inače predviđeno je aneorobno vrenje tako ispasirane šljive...Do sada smo stavljali oko 2 litre mlake vode u 100 kg koma koji je prethodno izmuljan...Ako neko ima savet unapred hvala...