bratori
Član
Dodaj malo zdrave komine, na 80 litara meke 20 kila komine, ali prvo je probaj, i ako možeš odvoji koštice, nek bude samo šira! Im rakija da bidne kao lek, dušmanka što led topi!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Meni nije jasno ovo pitanje. koja patoka je gorka? Kod mene se patoka zove ona tecnost koja izlazi iz kazana pri kraju pecenja i koja ne ide u rakiju vec se baca... znaci sud sa rakijom se odmakne da u njega ne ide tzv patoka...Pozdrav drugovi Rakijasi,potrebna mi je hitna pomoc!Upravo pecem sljivu i zavrsio prvi kazan i patoka je gorka bas,e sad ima li tu neke pomoci?Dal da je ostavljam za prepek ili da to bacim da se ne mucim uzalud?Hvala
Ма тих 20 литара шире (здраве наравно), неће ни утицати много, мислио сам да ублажи горчину, а добио би и мало миришљавију ракију.
Poštovanje. Mrzi me da ponovo pišem, počinje utakmica, negde je 'progutan' post. Naime, moj deda Rebeljac (rođen 1892.g) svojevremeno mi je pričao da postoje razne 'lekarije' za rakiju sa šmekom. .
Kada je sljiva zdrava, zrela, cista bez lisca, trave i grancica - kada su sudovi cisti, mora i kljuk da valja a onda vise nema problema mora biti dobra i rakija. PODRAZUMEVANO BEZ SECERA I RAZNIH LEKARIJA...Postovani,
Znaci, i tvoj +pok deda Rebeljac je imao probrlema sa pravilnom pripremom kljuka..?!Pravilna priprema kljuka i destilacija ,ne podrazumeva upotrebu "lekarija" kod finalnohg proizvoda (rakije) ,
Misa D_fiskal