Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Probajte ,ali pazite ide 1 litra sirovog domaceg ne kupovnog kravljeg mleka na 10 litara vode i jedna kafena kasicica sode bikarbone.Prska seNisam imao ni ja prosle godine problema . Kise nije bilo dugo pa je paradajz bio strava . U sredu cu da upadnem u paradajz , da sve zarazeno izvadim i oprskacu ga bas sa time sto si ti napisao
Pa bas i nije.Nije svuda isto.Prošlu godinu je i dvogodišnje dete moglo da odradi zaštitu u paradajzu,dok je ova godina mnogo kompleksnija.
Taj gornji na slici je zaperak,S vremena na vreme odstranite ih,dok ja recimo odstranjujem i svaki list ispod formiranog ploda.
Jesu li to ove cetiri grane sto su porasle od zaperaka?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pa bas i nije.Nije svuda isto.
Slažem se,pričam iz svog iskustva.PozdravPa bas i nije.Nije svuda isto.
Takodje Pozdrav.Slažem se,pričam iz svog iskustva.Pozdrav
Tako je . Nisu preveliki zaperci pa bih ih ja odstranio . Nekada se zaperci formiraju i na rodnoj grani ali otom potom o tome
Jesu li to ove cetiri grane sto su porasle od zaperaka?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da li je ta antraknoza sto i crna pegavost , napada krompir i paradajz , prvo se pojavilo na krompiru a sada je zahvatilo i paradajz.Lole,Antraknoza ploda,i meni je tako.Kao sto su ti rekli talokuper sad,trebalo je u cvetu ici sa kvadris,promesa sad je kasno.Karenca 14 dana
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka
Nije,prouzrokovači skroz različiti kao i simptomi,mada ja ne bi rekao da je ovo gore antraknoza,jer se ona javlja isključivo na zrelom plodu paradajza i paprike.Ako radiš nordox u paradajzu budi oprezan sa bakrom ako ti je biljka u cvetu.Da li je ta antraknoza sto i crna pegavost , napada krompir i paradajz , prvo se pojavilo na krompiru a sada je zahvatilo i paradajz.
Ovdje nema talokuper , da li moze nordox 75WG u prvom je 5%bakar jer je prihrana , u ovom drugom je puno veca koncentracija bakra jer je fungicid.
Ово може бити и недостатак гвожђа.Svo ostalo povrce se dobro drzi ali paradajz je desetkovan i pored par prskanja .
Vrlo moguce . Tu mi ni paprima prosle godine nije valjala . Jbg. vestacko djubrivo ne koristim . Bacam posle tovnih pilica slamu . Moguce da fali tu neki element + povoljni uslovi za zaraze = pozar medju biljkama .Ово може бити и недостатак гвожђа.
Trulez koja napada plod ali od suprotne strane gdje je peteljka , je nedostatak kalcija , ovo je nesto sasvim drugo, na plodovima je vecinom gdje je peteljka.Ово може бити и недостатак гвожђа.
Prskao cetiri puta sa moximate wp 725,sad zadnji put sa ekveisen,posto vec ima po koji zreo. Juce uradio sa talocuper, pa ce mo da vidimo.Lole,Antraknoza ploda,i meni je tako.Kao sto su ti rekli talokuper sad,trebalo je u cvetu ici sa kvadris,promesa sad je kasno.Karenca 14 dana
Poslato sa DUB-LX1 pomoću Tapatoka