Министар по нашој мери

provac potpuno se slazem stobom a i ono sto sto je reko meeker kada se uvode takve mere koje samo pogorsavaju stanje stvar je vrlo jasna da je kao prvo trebalo da se odvoji minimum5-6%budzeta za sub. u poljeprivredi i da je to trebalo rasporediti po obradivom hektaru cak ,i pasnjaci i livade da udju u to ako misle da se poveca prosecan prinos a ne da se poljeprivrdnici dele na razne kategorije nije mi jasno i ne treba biti veliki ekonomista da se shvati da je poljeprivreda nas glavni adut i da nas drzi na povsini inace bi vec odavno potonuli kako se ne vidi interes da se sto vise prozvede nego prepusteno seljaku koliko imas tako i obradi.zna se da je posejano ispod 500000 ha psenice da je dosta pod vodom i niko se ne pita ima li taj seljak para da baci djubre koliko ce roditi hoce li biti dovoljno brasna za hleb vec se zna da ni regionu nema dovoljno psenice trebala bi drzava besplatno da podeli djubrivo ili po nekom minimalnom paritetu ali niko ne haje ,udaljio sam se od teme ,da kazem da od novog ministra ne ocekujem nista bar ne sa ovim budzetom a stari mi se smucio i ne mogu da ga vidim ocima,zato sto je malo njih unapredio a mnoge unistio i unazadio ,ako se nastavi ovako sigurno nece biti bolje ni poljeprivredi ni drzavi ali koga je to briga bitno je samo da se privatni dzepovi pune

мени лично највише смета што се чланови форума из крајева који су погођени пролећним полавама и подземним водама (а вероватно они нису већ њихове комшије које нису могле да уђу ни да скину летину), а од мин никакву помоћ нису добили е то мене боли јер је то директно забијање прста у око људима који су нај...ли али овде има пуно саможивих чланова који гледају да се спроводи она права српска политика ,,да комшији цркне крава,, а никада не знају шта ће сутра њих задесити,ма какав министар то је само политичко померање фигура као у шаху , ко је од нас знао за драгина док није дошао на власт -ја не? и онда одједном трас !свака част сваком младом и стручњаку и човеку али нама треба ДОКАЗАНИ стручњак, значи човек који је иза себе оставио хиљаде узораних хектара или хиљаде утовљених бикова али да је се на било ком пољу у пољопривреди показао и доказао а не неко ко ће да експериментише са нама , нама то не треба јер је доста било тога нама требају резултати и крај а не политичке игре :нисам крив ја крив је милосављевић , не није крив он крив је сталфорд и на крају ко је крив што нема крава па ти што прозиваш друге и сваљујеш кривицу а сви знамо да је вођена погрешна аграрна политика и да је сточни фонд уназађен , али у том грму лежи зец или ти слон , како год, ми немамо правог човека на власти да удари руком о сто и да каже отворено :ти си крив и доста приче марш напоље из владе и имаш да сносиш консеквенце за лош рад, а не несме нисшта да му каже јер ће се тамо неки коалициони партнер наљутити па ће одати неку тајну како су ови крали паре дај да га трпимо и тако све у круг коалиција до коалиције и на крају ко је је..ен НАРОД а народ и јесте крив што то трпи.ДОКЛЕ ,позззз

samo milosavljevic da ne bude om je pre par godina unistio poljoprivedu pa od kad je ministar trgovine i to je unistio .bilo koji da dodje samo on ne i ako dodje treba nesto preduzeti povodom toga :zli:

Poruka

Milosavljević mora da je proučavo dela Fidela Kastra ili Gadafija čim se toliko održava na funkcijama. Nebi me čudilo da sledeći mandat bude premijer. A što se lopovluka tiče kineski model nije dobar. Više mi se sviđa šerijat. Oni lopužama seku ruke pa kad vidiš čoveka da nema šaku znaš ko je i šta je i sanjim nemaš posla. Budući ministre ako pročitaš ovo imam savet. Hitno nešto preduzmite u vezi poljoprivrede. Zašto? Zato što je pobuna u Tunisu počela na zelenoj pijaci gde je neki seljak prodavo povrće. Smeši nam se Tunis Egipat itd. Samo da počne zelena pijaca dok otopli malo.

Pažjivo sam čitao šta ste pisali i ima mnogo dobrih zapažanja,u ovakvoj situaciji mi nećemo jer ne možemo uticati na izbor ministra niti nam je to prioritet jer bi time samo gubili vreme.Trebalo bi da nađemo način kako da se omasovimo kako bi dobili legitimno pravo da izađemo sa svojim stavovima,tj.da bi taj ministar morao da uzme u obzir naše zahteve a ne da nas šutne.
APS bi mogla za početak biti dobra osnova.Da me neko pogrešno ne shvati,ja Provca uopšte ne poznajem niti on mene ali sam kroz postove shvatio da čovek želi da nam pomogne mada koliko sam shvatio ne mora i što je najvažnije ne traži ličnu korist već pokušava da se izbori za sve nas
Zaključak;Prvo da se omasovimo i onda lepo korakn po korak.Kako smo lepo iznosili predloge kako da se izađe pred Dačića u vezi registracija poljomašina.Svi mi bi se opredelili za jednu od opcija i koja je opcija najbolja sa tom se izađe pred vladu i to je to-samo složno i bez prepucavanja i uspećemo ako gledamo interes većine a ne samo svoj :ppozdrav:

provac svaka ti je na mestu,ja mozda ne umem da se izrazim kao ti ali kad citam tvoj tekst vidim da ti pises ono sta i ja mislim,hoce li to neko videti shvatiti veliko je pitanje ,
izgleda da je zlo uzelo previse maha

зрењанинац па видиш и сам какав смо ми народ, свако дува себи за врат, много су се људи прозлили ..лепо пишем 50 постова и причам као у обданишту да је наш став а и мој лично да сви који се баве пољопривредом добију оно што им и следује али само стварно сви који се баве а не који се баве ,,фиктивно ,али то не вреди неки који сада примају субвенције би да остане по старом и да само они (њих 90.000 прима а осталих 700.ооо да гледају како пропадају) ето таквима одговара драгин ,а нама не одговара јер је делио паре које следују пољопривреди шаком и капом којекаквим факултетима и мисији за избеглице у бриселу(какве везе они имају са пољопривредом ) е зато је овај део народа незадовоњан.ми уопште ни једног трена нисмо рекли да смо против тога што су добили ти који су добили већ смо против тога што нису добили сви који су требали да добију.али ваљда ће се и они дозвати памети ,,

Provac, verujem da imaš dobre namere, ali se u tvojim pričama sve svodi na to kako neko dobija a neko ne dobija subvencije. Stalno govoriš o nekoj finansijskoj pomoći od države. To nije dobar pristup. Kaži ti kako da povećamo proizvodnju i da smanjimo troškove, tj da povećamo zaradu.

Treba da kažeš nešto ovako:
Tražimo da nam ministar napravi ugovore i organizuje izvoz naših proizvoda (mleko, meso, voće, povrće...)...
Tražimo da nam ministar obezbedi potrebne mašine iz uvoza bez posrednika (znači bez provizije)...
Tražimo da nam ministar obezbedi repromaterijal bez poreza, ako mora da se uveze da bude bez posrednika i carine...
Tražimo da ministar otpiše porez i pio za ljude koji su stradali od nevremena (led, poplava, suša...)...

Зоране, потпуно си управу за све ове предлоге, али не бранећи Провца, немој да сваљујеш на њега нешто што су његове идеје и његови погледи. Он је "један од нас", паора, мученика, тежака, који као и сви мимучи исту сељачку муку.
Оно шта сам хтео да кажем јесте да је твој предлог одличан пример како треба да се размишља и да се изношењем таквих мишљења помогне свима онима који ће у име свих нас иступити пред представнике власти. Дакле, немојмо да критикујемо у празно, већ као и Зоран,(па и моја маленкост) дајмо конкретне предлоге, шта, како учинити, коме шта рећи... Да би смо успели да преживимо морамо бити и паметни и бројни.. :ppozdrav: :ppozdrav:

Ivanm.verovatno me nisi dobro shvatio,ne svaljivam ja ništa na provca nego sam naveo da bi APS mogla biti osnova okupljanja poljoprivrednika.i da iznošenjem svojih stavova ne gleda samo svoj interes (on je voćar i može lepo da se ogradi od ostalih grana),i podržavam njegov stav da subvencije treba da dobiju svi koji obrađuju zemlju a ne tajfuni protiv kojih se bori Dragin.
Ni jedan ministar nama neće biti dobar ali je surova realnost da je mnogo više para izdvojeno za subvencije pre Dragina jer su dobijali svi a kod njega samo 10 %.On ima mleka i za izvoz a krava nema (čudo od čoveka)
Nama treba ministar iz naših redova koji je prošao sito i rešeto u poljoprivredi i koji može proceniti prioritete ali sa blanko ostavkom ako podpadne pod uticajb da se lako skine a ne kao do sada,Ako ne uspeš ništa da uradiš za 2 godine nema više šta da se traži

Зоран- циле све што си реако то стоји али мало треба да погледаш постове од раније у теми АПС где су апсолутно баш ти захтеви и били постављени пред министарство и то стоји ја се слажем са тобом али постоји једна врло важна чињеница преко које не треба прећи , а то је управо оно што си ми и замерио , јесте да ја потенцирам на неправди у вези поделе субвенција , али кад помислиш да има људи који обрађују силну земљу и то баш своју, а не добија ништа, ама баш ништа, од државе, како он може да буде конкурентан пери или жики који то добија , значи он је у старту у много горој ситуацији него они, па како он да уђе у утакмицу ,, објасни ми ,, а између осталог има ту много других ствари које се провлаче а ви не можете то да схватате ја нисам птотив оних који су поштено добили већ против оних који су добили ,,на муфте ,, а због њих нису добили прави пољопривредници е то је поента,,камо среће да сви добију али ту има толико муљања да је мислим од оних 90000 који добију су само 10% поштених ,, али све ће се то једног дана открити,полако ,,заклела се земља рају да се све тајне одају,,

@ zorancile i provac

I jos jedna bitna stvar, treba konacno izgurati i postici dogovor oko odvodnjavanja. Postaviti jasan zahtev po tom pitanju. Ili neka drzava (ministar) sprovede plan, ili neka ostavi to lokalnim vlastima, koje ce svaka u svom okrugu prikupljati sredstva i angazovati zadruge i zadruznu mehanizaciju na tom poslu.
Godinama se placa a nista se ne radi...

tako je miko , daju se pare a mi vec 4 god nista ne sejemo na oko 900h sve pod vodom, a pre bili kanali mogao si camac da vozis ,samo da su ih odrzavali ali ni to nisu sad sve zaraslo i oni traze pare

Za zemlju pod vodom nisam dobio ništa a račun za odvodnjavanje sam dobio i moj predlog je da se to ne plaća dokle god te pare ne budu iskorišćene za namenu-kanali koji su iskopani pre 50 i više godina i sad se za njih uzima novac a niko ih ne održava-znači da novac od tog harača ne ide gde treba nego se usmerava na čuvanju socijalnog mira pa izračunajte samo 20 godina puta jutari,koji je to silan novac ali se on ni ne očeše o poljoprivredu.
Centrima moći nije u interesu da poljoprivreda cveta u Srbiji već da propada da bi posle mogli jeftino da nas kupe a kada se to bude desilo onda će se videti kako se odnosi prema poljoprivredi jer će hrana i voda u budućnosti biti deficit.

Provac, o subvencijama se na forumu već dovoljno komentarisalo, nema potreba da ponovo počinjemo diskusiju i da se medjusobno prepucavamo, ionako nećemo ništa postići, samo ćemo se medjusobno zamrzeti...

super da bolje ne moze biti ali ce ovo trajati samo 2 meseca u vrh glave.pozzz
Post je spojen: [time]1299275623[/time]
u stvari sada se otkrilo a to se znalo da min poljop nije dragin vec pajtic i posle meni neka neko kaze on se bori protiv tajkuna :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:pa ako se bori nek izadje lepo i kaze ,, ja se borim protiv tog i tog , u stvari sta ima on da se bori pa nismo mi u borbi to nek radi dacic i sudstvo a ne on,, strasno , znaci osudjeni smo na dalju propast

Sada mogu tim tajkunima što obrađuju na desetine hiljada hektara zemlje da traže autogram ::namigivanje::, dok su ih imali u šaci, ništa nisu preduzimali, a sada veruj mi sve rade pošteno i po propisima, prvi milion zarade u mulju a posle pridikuju o poštenju... :udri: Gledao je neko Dragina preko TV-a pre par dana ?

e pa sada cemo svi kao posteni gradjani koji se ovde raduju da se ponasamo kao oni, ja cu licno da uradim ono sto mi je gdin dragin i predlagao da registrujem zemlju na onoga ko placa pio i lepo cemo sada nas 700000 da uradimo kao i svi pa da vidimo sta ce ko dobiti, e pa kad je dotle doslo da covek ne moze da bude posten e onda cemo lepo svi u jedan kos. pokvareno , ali tako nas zakon uci pa da vidimo dokle cemo dogurati

Nazad
Vrh