Svaka cast na demantu i obrazlozenju ! U potpunosti se slazem .Milane,
ne mozes u isti kos svrstavati Imlek i Sabacku mlekaru. Ovi drugi koliko znam, a upucen sam - znaju da kasne i po vise od tri meseca sa isplatom. A onda sad pred setvu dodju nam pa hajde djubre, seme, akomulatori .....sta ce ljudi, daj sta das, a onda vrednost te njihove robe u kompenzaciji je visestruko veca nego inace, pa smo onda u gubitku.
Imlek ne kasni ni dana. Isplate su im redovne.Da ne govorim o pozajmicama, podrsci i svemu. Da je i Imlek grobar kao sto kazete, zar bi onda u Srbiji bilo toliko Imlekovih farmera???? Pa u svakom vecem selu lepo imate table /od Banata,Srema....do Zajecara/ - ``Farma Petrovic proizvodi mleko za Imlek``. Lepo i videti.
Kako se ovde kace slike?Zelim da vas demantujem.
Nasa srpska, da ne kazem seljacka logika na zalost ne pije vodu kod Nemaca. To - zar bi neko prodao dobro tele.....je smesna i zastarela tvrdnja iako ima osnova.
Nemacki seljak ima svoje kvote. Od velicine objekata, povrsine zemlje, kolicine hrane...Sve sto proizvede preko toga /steone junice recimo/ mu je dodatna zarada.I cena junica varira.Sto su mu bolje u ponudi, veca je i cena. Vrlo prosto i jednostavno.
Mislite li vi da bi svaki nemacki seljak zeleo da zadrzi svaku dobru junicu??? Smesno.
Imam tacnu informaciju da na farmi Bogdanovic u Milosevcu kod V.Plane vlasnik ima dve simetalke, prvotelke iz Bavarske koje je uvezao iz Imleka sa preko 40 litara mleka.
---------- Poruka napisana u 00:31 ---------- Prethodna poruka je at 00:29 ----------
@Igorvet kako su bolesne, zar nisu prosle karantin ? A i to da nisu steone nikako mi nije jasno , oni su farmerima predali junice koje nisu steone ?! Zar se ne radi pregled kada dodju ?