Živina u gastronomiji

Chickenlover, gde je nastavak recepta? Koka je već dugo u "pacu".

A sad jedan starinski recept (čuo sam ga od mog dede). Kokoška na "Ciganski način": Kokošku očistiti od droba(povaditi creva i iznutrce), počupati krupno perje iz krila, iznutra dobro posoliti, staviti kašiku masti, a onda celu kokošku sa perjem oblepiti ilovačom, i tako "spakovanu" koku zatrpati žarom i pepelom. Posle otprilike dva sata, kokošku izvaditi, odvojiti pečenu ilovaču na kojoj će ostati perje, a pred vama će se pojaviti mirisno i sočno pečenje. Jesti rukama!
 
uuu recept je zaista interesantan.samo ja bi mako svo perije......... :sta: :sta: :ppozdrav: chickenlover vise ne posecuje ovaj forum, ukoliko te zaista interesuje nastavak recepta pisi joj na e-mail adresu.Pozdrav ::namigivanje::
 
Ako je na hrvatskom forumu znaci da joj se tamo vise svidja. Zar ne vidite da je svet globalno selo, sto bi rekli politicari. Zao mi samo tog nedorecenog recepta, puno je obecavao. :cao:
 
Kakvo je ono cudo od plasticne kese u kojoj moze da se pece piletina (maggy reklama). Da li je neko to probao i koliko je to zdravo, mada sta se sve jede u poslednje vreme mi smo veoma zdrava nacija.
 
haha, ja stvarno, neznam kako je to moguce, nisam probao, ali nameravam, pa cim probam javljam, dal sam ziv....... :ppozdrav: :haha:
 
robins je napisao(la):
Kakvo je ono cudo od plasticne kese u kojoj moze da se pece piletina (maggy reklama). Da li je neko to probao i koliko je to zdravo, mada sta se sve jede u poslednje vreme mi smo veoma zdrava nacija.

Super stvar, a moc ::svaka cast:: kkad isecem meso na tanjiru obavezno mocim u tepsiju :haha: :haha: lepo je to sto se ispece u sopstvenom soku pa sva masnoca iz mesa nestaje! Sad koliko je ta kesa zdrava :sta: :sta: :sta:
 
Slazem se sa Toshibom,super stvar,meso socno i meko a ipah hrskavo,dobra moca, mada je bolja kesa od "C" proizvoda nego od "Maggy", zacini su "blizi" nasem ukusu, no i maggy je dobra..(Ja sam uzimao kese uz koje ide i zacin...)

Misa i
 
S obzirom da se na forumu mnogi caste sa :ppozdrav: evo jednog recepta u kome ucestvuju mlada piletina i naravno :ppozdrav:
Elem staklenu pivsku flasu dobro oprati,skinuti etiketu,pa odcepiti.
Nista dok se cep ne skine.Zatim skinuti piletinu.Mislim urediti pile da ne bude zabune.
Pile da izvinete nataci na flasu,prethodno ga usoliti,pa u tepsiju i rernu.
Ljudi pa ovo je super.Kako se pile pece,tako ga pivo preliva,posto kipi usled temperature.
Zaboravio sam da kazem da grlic mislim piva treba da izadje na mesto pilece guse,tako da ga preliva spolja.
Probajte necete se pokajati. :ppozdrav:
 
Pzdrav drustvo. Evo da i ja podelim sa vama jedan recept koji primenjujem bas cesto a i vi cete nadam se kada probate. "Rolovana punjena piletina":
1 pile 2,5~3kg; 200g pica sira(bilo koji proizvodjac); teglica mariniranih sampinjona; 300g dimljene slanine(po mogucstvu domace); 1 glavica belog luka; 1vezica svezeg persuna; 2dl belog vina;lep slobodan dan i dobra volja :haha:
Ispandlovati pile(povaditi kosti) tako da kada se rasiri dodje kao "ponjavica od mesa";na tako rasireno pile izrendati sir; tanko iseckati slaninu i poredati po celoj povrsini pileta;isto uraditi sa sampinjonima; ocistiti glavicu belog luka i sitno iseckati,zatim je rasporediti p[o piletini;takodje i persun;~ Kada se sve to odradi ,meso sa punjenjem polako saviti u rolat. Rolat obmotati i uvezati sa kanapom(od prirodnog materijala~zidarski kanap); svinjskom mascu,podmazati dobro pleh ili zemljani sac~sto je mnogo bolja opcija,STAVITI ROLAT I PECI 15 MINUTA SA OTVORENIM SACOM da dobije boju sa jedne strane,onda okrenuti i peci jos 1 sat sa poklopcem.Izvaditi iz rerne,preliti belim vinom i ostaviti da odstoji 10~tak min.:ppozdrav::ppozdrav:
 
I taj recept je super.Primenjujem ga odavno,s tim sto moze da se puni sa bilo cim,pilecom dzigericom,suvim vratom,sunkaricom i td.Sir je obavezan,da sve to drzi kompaktnim.Treba sir,koji se nece istopiti i iscuriti,vec onaj koji ce zadrzati kompaktnost rolata.Kad se isece i servira izgleda veoma dekorativno,a pri tome je i veoma ukusno.Ja pre filovanja onako rasireno pile premazem semfom,a pozeljan je i KARI ,zacin koji ne razdvajam od piletine.
Jos jedna napomena,posto ne znaju svi da uvezu rolat sa kanapom.
Postoji gotova mrezica po prodavnicama za rolovanu piletinu.Kupuje se na metar.Treba vam i jedna plasticna cev fi 90 do fi 100 duzine oko 25cm.Moze biti i kanalizaciona,naravno nova ne koriscena.
Mrezica se prvo navuce na cev,a rolat ugura u unutrasnjost iste.Kada kraj mrezice uvezemo koncem,istresemo pile iz cevi i lepo formiramo rolat.Vezemo rolat, pa na pecenje,kako je kolega vec objasnio.
Cev i ostatak mrezice cuvamo do sledeceg puta, a to ce biti ubrzo,jer ce vam se recept sigurno svideti.
 
Slazem se u svemu,s' tim sto smo zaboravili da napomenemo da je piletina u svakom receptu ukusnija za 50% ako je bar malo nadimlljena.Dobro rashladjena salata i 'ladno pivo pa...:ppozdrav:
 
Evo jedan recept za pripremu curecih snicli.Naterase me mangupi da ga ovde postavim.Prijatno
recept
recept
U vatrostalnu činiju, red slaninice, red šnicli, normalno posoljene i premazane sa kiselom pavlakom i senfom, pa opet red slaninice pa red šnicli na isti način kao i prvi red.Dolije se vode da ogrezne kako bi rekle naše žene, i na 220 stepeni sačekaš 45 minuta.
Ako sve radiš kako je napisano šnicla onako sočna topi se u ustima kao sladoled.I neka mi posle neko kaže da je ćureće meso posno.
 
@valjevac

Sta mislis druze kada bi se cureci karabatak samo malo prodimio i onda od iskoscenog izvukle snicle, pa te snicle spremiti po tvome receptu? Ako si probao pricaj.:ppozdrav:
 
ma sve sto je od curke, ukusno je.....:ppozdrav: i na sve to dodamo jos jednu gajbu Jelenka....:osmeh:
 
Nazad
Vrh