urban
Član
Može kako god hoćete, nek se radi samo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Evo i coveka koji je najvecim delom zasluzan za moje komforno grejanje! Pozdrav @Urban!Video sam da ljudi razmišljaju o mlevenju čokanja pa pomislih ako mogu da pomognem tu sam, pošto sam to radio dosta davno i sa pristojnim uspehom da bih zamenuo piljevinu koju tada nisam mogao nabaviti, kod nas su mnogi ljudi probali sa traktorskim čekićarima i sl spravama nije išlo, ja sam mogao prabati jedino sa mlinom za plastiku i to je išlo ekstra, i brzo i lako ,tako da smo zaključili da za mlevenje čokanja mora mlin koji radi na principu makaza tj dva fiksna noža i dva-tri leteća razmak izmedju letećih i fiksnih noževa i sita je ispod 1 mm malte ne podešava se na papir ili lakše opisati većina zna kako su radile nekadašnje sečke e sad samo ispod da se stavi rešetka sa rupama ( mi u plastici koristimo fi 8-10 mm rupe)i to je to ja sam tako rešio mlevenje čokanja koji je izvanredan energent u tom stanju naravno ložeći ga u gorionik
Zdravo,
Koji kotlovi na slamu su bolji : sa horizontalnim ili vertikalnim pregradama?
Na kukuruzovini ima da se načistiš pepela samo tako a da se ogreješ slabo,a sa žitnom još manje.Eto neda mi se ,prva godina kad sam kupio ovaj kotao i treba da izbaliram soju a ono samo pada li pada..