Ako ta sprava može da podigne šapurike iz traga iza kombajna, i ubaci ih u prikolicu, onda bi to bio vrhunski posao. Ovako da kupi samo kukurzovinu iza berača nema mnogo smisla. Em što sama kukurzovina nije nešto naročito dobra za grejanje, em što bi mnogo energije (i nafte i struje) potrošio da dođeš do tih malih bala. U tom slučaju bi bolje rešenje bio puž koji tu već usitnjenu masu gura u gorionik gde se vrši sagorevanje, a sam gorionik se namesti na postojeći kotao. Mislim da je član @urban o tome govorio, on je, ako se dobro sećam, i pravio takav gorionik.
---------- Poruka napisana 26-10-11 u 00:55 ---------- Prethodna poruka je 24-10-11 at 02:03 ----------
Danas čujem od komšije da je u časopisu Agronomska Revija (verovatno najnoviji broj) video neke sisteme za sakupljanje šapurika prilikom vršidbe kukuruza. Časopis je video u jednoj zadruzi i nije detaljnije pogledao članak, pa nije znao da mi kaže da li je to neki sistem na kombajnu ili je kupljenje šapurika sa njive nakon vršidbe.
Da li neko možda ima ovaj broj Agronomske Revije (AR), bio bih mu zahvalan ako bi skenirao/slikao taj članak i okačio ovde.
---------- Poruka napisana 26-10-11 u 00:55 ---------- Prethodna poruka je 24-10-11 at 02:03 ----------
Danas čujem od komšije da je u časopisu Agronomska Revija (verovatno najnoviji broj) video neke sisteme za sakupljanje šapurika prilikom vršidbe kukuruza. Časopis je video u jednoj zadruzi i nije detaljnije pogledao članak, pa nije znao da mi kaže da li je to neki sistem na kombajnu ili je kupljenje šapurika sa njive nakon vršidbe.
Da li neko možda ima ovaj broj Agronomske Revije (AR), bio bih mu zahvalan ako bi skenirao/slikao taj članak i okačio ovde.