Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pre dve godine čovek iz Tomaševca je presovao sojinu slamu u Srbobranu za loženje.Kaže da mu se isplati i kada sabere sve troškove,opet je jeftinije od drva i uglja.Na zalost u okolini Zrenjanina se slabo (ja bar nisam imao prilike da vidim) seje soja tako da njena slama otpada u startu.
Svestan sam da na ovaj nacin postajem rob kotlarnice ali ipak mi je draze 500e u dzepu svaki mesec, a slama i cokanje su mi ostaci koje svakako imam.Nisam poljoprivrednik (dipl.pravnik mi je zvanje) a poljoprivreda mi je odmor od stranaka i budala po sudovima.(Naravno i ekstra prihod koji dobro dodje)
Gas je gospodsko grejanje( programiram tajmer i ne mislim) ali jako puno kosta.Kod kuce uvek imam nekog tako da ce valjda moci da ubaci balu slame ili dzak sa cokanjem.
Ovo ce mi biti prva sezona na ovakav nacin grejanja pa cu videti kako ce biti.
Samo se nadam da nece biti ono "Jedan probao pa se usro!"
pozdrav
pregledam forume sa slicnim temama kao ova. Kao i mnogi ovde, grejao sam se na gas. Zbog cene sam se vratio na cvrsta goriva (drvo i sapurike). Na nesrecu (ali i na srecu) 15tak dana pre kraja grejne sezone mi procuri pec . Zavrsio sam sezonu sa gasom tako da sad trazim novu pec. Posto se bavim poljoprivredom, imam svoju balirku i imam povrsine pod sojom i kukuruzom (koji cu da vrsem), logicno, predelio sam se za bio-masu.
Da li bih mogao dobiti vise informacija o tim pecima iz Simanovaca? Koja je cena za pec od 50tak kW?
hvala
Za 50 Kw neznam ,ali će mene moja od 40Kw koja je ujedno i najmanja (greje 200 m2) ,izaći 95000 din , juče sam zvao tu firmu da naručim.Sada pošto je gužva čeka se na peć oko 10 do 15 dana , a kako mi reče gazda firme u septembru cene idu gore.Poslaću ti broj na PP pa zovi da proveriš za cenu.