Ja sam jednu prikolicu odvezao mlinaru .Juče se čujeme i kaže da nebi više. Nema "energije "kaže.Radi se o Pobedi .Imao sam ove godine Renesanse i mislio sam to sejati ubuduće.Medjutim vidiš da ovi ovde seju 70 %Simonidai 25%NS40.Niko nema ovu Renesansu.Definitivno nemože Apač ili Nikol .Kad neće pobedu koja ima crno i sjajno zrno kao će uzeti ovaj Nikol koji se žuti ko svijaća.Imam volje za taj Balatun ali nemogu do njega za sada.To ti je Lud zbunjenog .Jednostavno nemogu gledati da posejem nešto što mi odgovara nego moram udovoljavati mlinare a meni kako bude.Mi nemamo otkupljivače kao u Srbiji da će kupiti puno toga ,nego mlinare koji će kupiti desetak vagona ,a posle će ići uvoziti.Ovaj kaže da voli uvoznu kao bolja je ,i tu smo zakuvali.Rekao sam da i hljeb vozi u Srbiju i Madjarsku. Ako ga doveze u moje selo dobit će bombu u prodavnicu ovaj što drži.Ja i moja porodica neće jesti njegov hljeb ,nego od moje pšenice.Jedne godine doživili da malo rodi i bude suvo i kvalitetno i oni to nisu mogli otkupiti ,pa posle uvuzi.Treba ih bojkotovati na sve moguće načine.
Najjača fora na jednom mlinu :skupilo se nas nekolicina sa koficama kao prosjaci na jednom mlinu i čekamo sudbinu .I sad on ide od kante do kante i prenemaže se do zemlje,po običaju .Nedaleko njegov kamion podigao kadu i curi ono u elevator .Jedan dečko baci svoju i uhvati te njegove i ponudi mu na uvidjaj.Tragikomika je tada nastupila.To je trebalo snimiti.Da bi njegovo objašnjenje bilo ,kako je to neki Madjar prazni silos od stare pa je on to kupio ,i to je neka B 2 ali po njemu bolja od ovih naših i on se i dalje toga drži.