Žetva 2013.g

E pa to su potezi kao kad igras becki valcer malo naprijed pa nazad pa u krug a njive sa nagibom i tako, ali sta ces i to se mora pokositi

- - - - - - - - - -

E pa to su potezi kao kad igras becki valcer malo naprijed pa nazad pa u krug a njive sa nagibom i tako, ali sta ces i to se mora pokositi

Pokosio 0,75 jutara sutra nastavak odokqativno oko 3200-3300 kg što je oko 4400kg po jutru ujutro ću ići na merenje sorta kws sirtaki to je po ha7700kg.ako se nevaram.

008.jpg
Danas ovršeno 15kj.pšenice.Sorta Balaton prinos 4400kg po kj, vlaga 12,6 hektolitar 83,5.

danas predao psenicu 4 prikolice agromilu po 18 din i po meni zito je dosta lakse nego prosle godine ili ovima vaga ne meri tacno posto po kolicini oko 1500kg manje ima nego sto bi trebalo moja procena

Reko bi vaga meri u njihovu korist.
Kod nas psenice ove godine dosta teske, i Apach ima hektolitar preko 75, a Simonida 80-83.

Ja sam danas konacno zavrsio zetvu.Imao sam 27 kj psenice,domace sorte Zvezdana,Simonida i NS40 s.Ukupan prinos 98 500 kg neto.Najveci prinos mi je dala Zvezdana,u proseku 4200 kg,Simonida je bila ove godine dosta losija a najlosiji prinos mi je bio sa NS 40 s.Sa prosecnim prinosom od 3648 kg/kj sto je 6340 kg/ha sam zadovoljan ali sa nepoznanicom oko cene sam ogorcen.

PS
Jedno zapazanje koje moze biti veoma bitno za sledecu setvu.Najlosija psenica mi je bila na njivi gde je predusev suncokret koji je bio tretiran pulsarom a primenjena je redukovana obrada teskom tanjiracom 2x.

Prva parcela ovršena, 3810 kg /kj hektolitar 81 vlaga 12,2 . Izuzetno sam zadovoljan, s obzirom da je na bregovima bila katastrofa (žuta zemlja). rec je o Ingeniu
2e2qhjs.jpg

Jel to sirak izbio na drugom kraju.Danas kosio jednu parcelu u Seleuškom ataru uplašio sam se kada sam video travu kako je izbila.Nisam merio sutra je predajem.

Ovu sam ostavio ne iseckanu jer mi treba za svinje , a trebaće i komšiji nešto malo. Ostala će biti iseckana.

Juce posle podne sam kosio 3.5kj.Na vagi izmereno 15650 kg sto je jako dobar prinos,vlaga 11% htl 80.4 primese 2%.Jos danas imam 1.5 kj i zavrsena zetva,javicu rezultat.

Ми смо јуче радили овакав полог, милили као мрави.

imag1803.jpg

- - - - - - - - - -

Драгане, беш га, јесте да није неки хектолитар, али оно је опет родило. Видим да сви који су имали ингено, да су добро прошли.

Nazad
Vrh