Žetva 2009 god.

ovaj dragin tumara k'o magarac u magli...posl'o inspektore u hladnjače zbog višanja, pa inspektore zbog malinara, pa na otkupna mesta za žito..
mukica...skoro pa da mi ga žao... :udri: :udri: :udri:

Mi smo danas malo kombajnirali posto je u jednom delu atara(koji juce nije pokisao) moglo da se radi... Prinos je oko 19-20 meteri po kj, vlaga 17.8, hektolitar 73 cena? Nezna se... isplacuju 8.4 din. odmah a obracun ce biti kad budu znali cenu :sta: ::lose::

Luda kuća :udri: :zli: :udri: Drug je bio danas prepodne da pogleda pšenicu i kaže da iz klasa počelo da ispada zrno :sta: :sta:

mityoo je napisao(la):
Mi smo danas malo kombajnirali posto je u jednom delu atara(koji juce nije pokisao) moglo da se radi... Prinos je oko 19-20 meteri po kj, vlaga 17.8, hektolitar 73 cena? Nezna se... isplacuju 8.4 din. odmah a obracun ce biti kad budu znali cenu :sta: ::lose::

hektolitar 73 :udri: nadam se da si se zabunio, jel moguće da je tako mal ::jako_besan::

to je onda stočna roba, pitanje je kolika će onda cijena biti

Pa... jako treba paziti na brzinu vitla jer se zrno jako lako prosipa...A podbubanj otvoren, jer se vec u hederu i grlu pola izvrse...
@ ujo

Tacnije 73.2

ali ovako nije bilo,em mala cena-mali prinos i ne mozes je pokositi od vlage-jos kome je led potukao :udri: :zli: ::lose:: strasno.Ne da nemozes nesto ::novac:: nego nemozes ni na nuli biti

Ove godine ce primati sve i svasta. Prinos zita na globalnom nivou, i regionalnom je daleeeeeko od ocekivanog. Hleb je ipak najjeftinija hrana za siroke narodne mase,socijalni mir.

paorpaor je napisao(la):
Ove godine ce primati sve i svasta. Prinos zita na globalnom nivou, i regionalnom je daleeeeeko od ocekivanog. Hleb je ipak najjeftinija hrana za siroke narodne mase,socijalni mir.
A mislim da nas neće toliko derati na silosima samo da bi im predali jer neće biti žita kako oni računaju

mityoo je napisao(la):

kol'ko te briju na troškovima sušenja? kakve su tablice? kod mene preko 15% naplaćuju sušenje ali nisam uspeo da saznam koliko... :sta:

p.s.
sad sam se čuo sa šefom zadruge.juče su tipu s 16.5% vlage skinuli ukupno 15%. ali to su SVI troškovi. katastrofa!

zavrsio danas 5 minuta pre kise.
vlaga 14.8 (od 15 se placa susenje koje kosta preko 500kg za vlagu od 15.1-15.5).
primese 4%
hektolitar 77.6
prinos 17.5m/kj jusa (ocekivao sam 15 max)

Tarana, da li znas kako se hvale ljudi iz Kikinde koji su sejali apac .Juce sam razgovarao sa covekom koji je sejao i misli da nece imati vise od 15 meteri po jutru.

danas sam izvadio kombain za kukuruz jer nemogu da doteram prikolice sa zitom gde ga ostavljam pa sam premestio!! kad sam mislio da krenem u zetvu pocela kisa i nista od toga sutra moguce!!

Ja danas ovro 3,5 kj i opet :kisa: prekinula pos'o, ako se ovako nastavi svaki dan samo po 2-3 lanca i kuci, :kisa: , ima da zavrsim oko nove godine sa zetvom!

tarana je napisao(la):
zavrsio danas 5 minuta pre kise.
vlaga 14.8 (od 15 se placa susenje koje kosta preko 500kg za vlagu od 15.1-15.5).
primese 4%
hektolitar 77.6
prinos 17.5m/kj jusa (ocekivao sam 15 max)
Hektolitar i nije tako los, koja je sorta u pitanju.

Nazad
Vrh