Šta ste radili danas?Sedmi deo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pre podne orao,nešto kao Lalin rit.Popodne mi stigao kukuruzni adapter pa smo spremali kombajn da sutra probamo.

Prvo sam bio kod jednog člana foruma pa onda kod pomenutog i na kraju kod majstora na glavnoj ulici.Njih poznajem pa kada sam u tom kraju obično kod njih svratim, a Vas poznajem samo preko foruma pa nisam znao gde stanujete da svratim. :ppozdrav:

Da,s obzirom da je dosao oko 2h sa zurke,dobro je jos i izdrzao. Skoro 1000 bala.I eno vec je otisao opet.Eh....mladost. ::namigivanje:: ::namigivanje::

prvo orao pa posle prodao tri prikolice stajskog utovar- istovar, sutra ujutru opet na oranje valjda cu zavrsiti za ovu sezonu

Utovarali i rasturali stajnjak. Prvo nase, pa posle usluzno. Utovarili 16 danas, jos oko 10 prikolica ostalo. Hvala Bogu islo je kao podmazano, bez zastoja. :D

Natovario-istovario oko 250 bala šuške od kukuruza,zakačio plug da idem na oranje, dodjem kući na ručak a mama se nabola na ekser u bradu ulazi u kucu i viče iz brade joj viri ekser a za ekser je vezan kanap tako da koliko sam radio-toliko i nisam...sve tamo vamo. :nono:
Sutra treba da izorem 4 jutra i da vidim ako stignem i sve bude išlo po planu da berem uslužno pola jutra :))
Danas sam treba tj u 19h da krunim kukuruz ali se pokvari kombajn i samo su mi javili da ne moze ni danas ni sutra! :udri: :udri: :cao:

Danas poceo da orem. Oko mene 4-5 traktora takodje oru, kukuruz skinut u ataru sa 90% povrsina pa se ore uveliko dok je jos lepo vreme.

Čiča Zaha nisam gledao ali ustanem za -znanje imanje- ili -znanje i manje- (kako ko voli), navodno će ovi Bečejci da divane o organskoj 'rani. Dve reči nisu rekli ali sam se zato o 'kuruzu naslušao samo tako. :haha:

A ono što je Tisa okupala, pa to dušu dalo za pirinač. :ppozdrav:

Danas odmaranje, dadiljanje pa možda kasnije odem malo ispred kuće blinkat na štuku. A sad se davim u breskorki (bundevi) pečenoj u rerni. :osmeh:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh