Šta ste radili danas?Sedmi deo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
verovali ili ne ja sam 1999.god na Sv.Jovana imao tako tezak udes, ima nekih stvari ..ima vremena pricacu vam... ne treba se zajebavati... napravi pauzu.. znam da jeto svima nama problem ali veruj te mi ima nesto a sta je to ..... ja vam ostadoh ziv niko nije verovao da iz takvog udesa pretekne iko ali Sv.Jovan me je spasao...

Igor578 je napisao(la):
Danas i Sveti Luka i Nedelja pa sam samo nacepao drva za grejane danas....i onda samo ::prica:: ::prica:: :ppozdrav:
Isto + bio sa Branimirom A. iz LG-ja kod druga na njivu da vidimo i merimo prinos "Agristera"(LG hibrid),iz redovne proizvodnje,namirivanje,a pre pola sata stigao kuci,bio kod sogora na dogovor za sutrasnje krunjenje kukuruza i malo ::vino:: ::prica::

crni gruja je napisao(la):
verovali ili ne ja sam 1999.god na Sv.Jovana imao tako tezak udes, ima nekih stvari ..ima vremena pricacu vam... ne treba se zajebavati... napravi pauzu.. znam da jeto svima nama problem ali veruj te mi ima nesto a sta je to ..... ja vam ostadoh ziv niko nije verovao da iz takvog udesa pretekne iko ali Sv.Jovan me je spasao...

Pa pricam ja al dzaba... Slazem se u potpunosti sa tobom. Ima vremena za sve, ne treba nista na silu... Zna se sta je crveno slovo i nedelja. Ja sam jedne godine brao u nedelju, celog dana mi ispadali privodni lanci, izgurao sam na silu. U ponedeljak islo sve bez problema, a nisam nista opravljao...

Ja sam jedne nedelje ceo dan brao isto zubra svi zovu usluzno i kad sam uvece posao ka kuci , isao sam preko jednog jako velikog uspona i bas kad sam izasao na ravno meni se ugasi berac,posto je hidropogon cim se motor ugasi on krene nizbrdao a kocnica nema... ne znam sta bi ostalo od mene da mi se ugasio na tom usponu a sa jedne strane provalia ! od tada nedeljom NE radim! svi mi imamo sta da radimo i sad je bas sezona ali sigurno je bolje postovani nedelju i crvena slova :ppozdrav:

lako je vama koji zivite ili ste stalno na selu...ja idem u skolu,samim tim svake nedelje 5 dana provodim u gradu...tako da samo za vikend mogu da odem tamo i pomognem dedi...prema tome radim iskljucivo subotom ili nedeljom ::namigivanje:: ...a vise nedeljom posto uglavnom subotom imam takmicenja...tako da nema vremena......

sto bi Ekrem rekao "eto ti ga bate " to je OK sto volis dedi da pomognes ali i deda treba da zna kada je crveno slovo...cuvaj se i bog te cuva ..pazi se o bog te pazi ,,,tako kazu u narodu ..a ti radi kako ti je volja i meni je mrsko da sedim ,,bolje i sedeti nego da dangubim i da mi se ne da uraditi to sto hocu .. :cao: :cao:

Odosmo u of strasno , Ko se cuva i bog ga cuva . Vi sto strikno neradite nedeljom ( a tu ima jako malo pravih ratara ( ni ja neradim kad nemoram)) vi skocite sa neke litice da iskusate veru u boga .
Ko se dima ne nadimi , taj se vatre ne ugreje .
Post je spojen: [time]1288569981[/time]

Ja se po nekada zamislim u vezi rada nedeljom.Jedino tog dana mogu da mi deca pomognu i dođu iz grada a ovako preko nedelje nema šanse da ih iskupim.I razmišljam a ko bih ja 6 dana sedeo i ništa radio a nedeljom to obavljao grizla bi me savest a ovako po neku nedelju zapnemo i tu je što je

Njiva 'oce motiku,a ne molitvu.
Licno mislim da Bog nece zameriti ako neko i uradi nesto nedeljom,ima puno vise gorih greha koje cinimo a nismo ih ni svesni. ::lose:: ::lose::

A sad na fax,predvanja,zapisivanja pa onda moram smisliti neku semu za posle podne sta pametno raditi.

Spremao prikolice za krunjenje.Evo da rucam,pa krecemo na
muafxj.jpg

ovi sto su od jutros vec predavali,imali su vlagu 17%.Florencija..... :cao:

Izvukao zetu malo drva...
209srig.jpg

Posle otišao na slavu a sad idem da pomognem komšiji klati prasad i jagnjad, sutra pravi ćerki prvi rodjendan. ::namigivanje::

ljudi sto se se utripovali nedalja pa nedelja , treba postovati CRVENO SLOVO.. a nedelja boze moj po meni ko svaki drugi dan, ne mogu dokon da sedim pa i kada je crveno slovo pizdim jer ne mogu da sedim dokon.. ::namigivanje:: dovukao koncentrat za male prasice..spremam ih za NOVU GODINU.. :D

Evo sad sam ušao u kuću, danas knjiški dan, jutros otišao do faxa da uzmem knjige za prvi semestar i kad sam se vraćao dobijem obaveštenje da mi je stigla prva knjiga što sam naručio preko neta. Odem do pošte da je pokupim i evo, sad listam. Kol'ko poljoprivrede stane u 600. strana? :D

do podne se guzio da krenem u šumu , a kada smo otišli 300 čuda :zli:
prvo jedna stihl51 prekine lanac :udri: moja huskvarna neće da siječe previsoke vodjice lanca a nisam imao ravne turpije :udri: drvo ogromno a samo nam ostala sitihl290 , bilo nam žao nju derati pa sam ja naguslao nekako sa tupim lancom

kada smo krenuli kući ja naprijed sa rusom a iza mene šura sa vladimircom zakačen na slep štanglu , ja vozim 3 a on 2 metra na kareti
dodjemo do jedne uzbrdice gdje nismo mogli uzaći , ja se otkačim od njega i opet nemože
u sred blata stavljam jedan lanac na zadnji točak , uzadjem i zakačim ga na dugu sajlu oko 15tak metara
i izvučem i njega i idemo dalje , i ja napravim OGROMNU grešku :zli:
krivina a ja se nisam okretao i pratio njega jer sam se nadao da on može ići uz to brdo , i navučem ga u provaliju
sreća pa sam se u zadnjoj sekundi okrenuo i vidio , već mu je bio spao prednji točak i falilo je još pola metra da ode cijeli dole , a dole je strašna provalija

brzo se vratim nazad prebacimo sajlu oko drveta pored puta zakačimo za njegovu kuku i izvučem ga na stranu
laknulo je i meni i njemu kada smo se izvukli

da sutra ne bi bilo tako nepredvidjenih situacija večeras sam na rusa montirao sve lance a ujutru ćemo i na vlatka

put je jako zajeben jer je kombinacija kamena , živog blata i uzbrdica :zli:

savoris je napisao(la):
do podne se guzio da krenem u šumu , a kada smo otišli 300 čuda :zli:
prvo jedna stihl51 prekine lanac :udri: moja huskvarna neće da siječe previsoke vodjice lanca a nisam imao ravne turpije :udri: drvo ogromno a samo nam ostala sitihl290 , bilo nam žao nju derati pa sam ja naguslao nekako sa tupim lancom

kada smo krenuli kući ja naprijed sa rusom a iza mene šura sa vladimircom zakačen na slep štanglu , ja vozim 3 a on 2 metra na kareti
dodjemo do jedne uzbrdice gdje nismo mogli uzaći , ja se otkačim od njega i opet nemože
u sred blata stavljam jedan lanac na zadnji točak , uzadjem i zakačim ga na dugu sajlu oko 15tak metara
i izvučem i njega i idemo dalje , i ja napravim OGROMNU grešku :zli:
krivina a ja se nisam okretao i pratio njega jer sam se nadao da on može ići uz to brdo , i navučem ga u provaliju
sreća pa sam se u zadnjoj sekundi okrenuo i vidio , već mu je bio spao prednji točak i falilo je još pola metra da ode cijeli dole , a dole je strašna provalija

brzo se vratim nazad prebacimo sajlu oko drveta pored puta zakačimo za njegovu kuku i izvučem ga na stranu
laknulo je i meni i njemu kada smo se izvukli

da sutra ne bi bilo tako nepredvidjenih situacija večeras sam na rusa montirao sve lance a ujutru ćemo i na vlatka

put je jako zajeben jer je kombinacija kamena , živog blata i uzbrdica :zli:
A u čoe'eče al je tebi zanimljivo...... :ppozdrav:
Ja danas bio kod teče 2 svinje smo sredjivali! ::000::

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh