Šta ste radili danas?Sedmi deo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Okacili smo kobaju. :D

slika021.jpg

peto1 je napisao(la):
@ Kosjerac

Zovi savoriusa mozda od ti tojih delova za otpad moze nesto ikoristiti za svoje potrebe.
peto kosjerac ti je gori od savorisa taj nebaca nesto ako to moze bilokakvu primenu da nadje

Bio u Zitistu na XI predavanju Zimska brazda znanja i mogu vam reci nije bilo lose , malo predavanja , malo sale , zakuska i po koji poklon od sponzora mehanizacije koji su takodje predstavili svoje firme i proizvode , sve u svemu lepo iskoristio kisan dan........ :ppozdrav:
Nego jel bio neko od nasih clanova tamo danas .......... :cao:

Danas sredjivali raspored masina i sve stavili pod supu! akumulatore skinuli sve i stavili u garazu! proveravali i stanje antifriza po masinama! napolju je ostala samo jedna prikolica i sunce sakupljac sena,njega cu da raspakujem i da ubacim negde medju ostalim masinama! i zavrseno za ovu godinu tako da sredinom decembra idem na odmor u Svajcarsku!!

Danas konačno našao vremena da isprobam mašinu za pranje koju sam kupio pre nekoliko dana.Baš sam bio nešto skeptičan po pitanju poverenja u ispravnost mašine ali radi kao sat. :D

Tema je očišćena od off topica.Svako sledeće skretanje sa teme i pravljenje off-a podleže kažnjavanju pa ko voli neka izvoli! :cao:

Bio na XVII skupu Naučnog Društva za Pogonske Mašine, Traktore i Održavanje (doduše samo na prvom setu predavanja jer moram još da učim za sutrašnji kolokvijum) na Poljoprivrednom Fakultetu ovde u NS. Nakupio sam se prospekata...
I da: ono što se ovih dana čitalo na forumu o tobožnjoj zabrani izvoza, kako sam shvatio radi se o sledećem: ukinuće se SUBVENCIJE na izvoz jer je to uslov za ulazak u Svetsku Trgovinsku Organizaciju. Ali Društvo će lobirati da se subvencije ne ukinu sve do poslednjeg trenutka.

Izneti su i brojni statistički podaci ali ja inače slabo pamtim brojeve. Jedino se sećam podatka za stočarstvo da je kao grana poljoprivrede sa 42% opalo na 30,5%.

Takođe Društvo će lobirati da se ublaže kriterijumi za dobijanje subvencija, da konkurs traje cele godine ali tako da se podeli na Prolećni i Jesenji. Tražiće i da se da Tehnološki Bonus onima koji kupe mašine kompatibilne sa zahtevima Tier 4. No, isto tako će tražiti povećanje taksi na uvoz polovnih mašina što mi se baš i ne sviđa ali ajde.
Zahtevaće konkretan petogodišnji plan za razvoj poljoprivrede, i već raspolažu sa nacrtom istog (ali ništa nije citirano iz nacrta tokom tog prvog seta predavanja jer smo probili termin).
I bilo je još par tačaka koje su izuzetno korisne ali oprostite mi na mom lošem pamćenju. Kontam da ćete više saznati iz medija.

Sve u svemu meni se doima da se to Društvo ozbiljno trudi da nam pomogne. :ppozdrav:

Ih, koliko se to doima nas poljo proizvođača.JA kada idem na takav tip predavanja ponesem i neki notes, pa zabeležim i neku misao i brojeve, opet zarad drugih.Papir ipak trpi sve.

Danas ponovo ništa konkretno, bio na pijaci, kupljeno potrepštine za kuću, kiša :kisa: :kisa: :kisa: ::lose::, monotonija danas, malo forum, facebook, i ...

:ppozdrav:

Poneo sam i ja ali šta ću kad su menjali slajdove brzinom svetlosti.
A tiče nas se itekako... Sve u svemu, biće više u medijima jer su snimale 4-5 kamera a bilo je i dosta novinara.

Attila M. je napisao(la):
Poneo sam i ja ali šta ću kad su menjali slajdove brzinom svetlosti.
A tiče nas se itekako... Sve u svemu, biće više u medijima jer su snimale 4-5 kamera a bilo je i dosta novinara.
Snimali su i tebe sigurno :) gde tebe da promasi objektiv ::namigivanje:: , danas po gradu kupio kablove i povezao komp preko stuba i iskoristio stub kao pojacalo! sad imam zvucnike snage 2x140w pored kompa :D napolju duva vetar opasno samo kuca,fb,forum,oglasi i coca-cola :ppozdrav:

Biću i ja na TV, naravno. Dobro da mi se kamerman nije uneo u facu :haha:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh