Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danas od 10 sati roštilj sa društvom pored Save

IMG_20130714_160255.jpg
[/URL][/IMG]

Мало нас освежила киша док смо журили да покупимо сламу пре него што почне да пада. На жалост, толико је пало кише да нам нису ни мајице биле скроз мокре.

imag1901.jpg

Danas sam radio jedan od po meni najodvratnijih poslova što mi spada u "opis radnog mesta" kao članu porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Danas sam, dakle, išao da rasturam sasušeni golubiji izmet na lucerišta i strništa rasturivačem za veštačko đubrivo. Joj te prašineee! ::lose:: Slučajno su baš tada naišli i poljočuvari. Valjda su pomislili da je dim. Onda možete misliti koliko je te prašinčuge bilo. Odvratnije je bilo sad pri rasturanju nego kad sam čistio tavan. Tada sam radio sa maskom, a sad sam mislio da mi ne treba jer je na otvorenom prostoru. Uh, kako sam se prešao! Evo, još uvek iskašljavam sivo.
A tek kvarovi - zastojiii... Nađe se uvek u tom đubretu koješta. Malter i drvce nisu problem, zdrobi to rasturivač, ali naleti i po koja ciglica, parče betona ili neki metalni predmet što mi obavezno otkine šraf na krstu kardana. Bolje i to nego da nešto drugo pokrje ili usuče.

--------
Toliko o gadostima, što se mora nije teško... Nego, juče šta sam radio! Da ne bude sad opet kako drug Indijanac zna samo za O-ruk! i gadosti svakakve.
Došla koleginica iz Kanade na odmor pa se društvo dogovorilo da se ispeče roštiljče i napravi drugarsko veče u njenu čast. :cvetic: Al je bilo super! Hteo sam da vidim kako to izgleda biti otmen jednom u životu svom pa sam pio koktele. Sip'o sam u kriglu svega što se na stolu moglo naći(džin, sangrija, šveps, kola, pivo i vinsko sirće iz karafingla) i to pio celu noć. Bilo je ludo, ponavljam - LUDO i nezaboravno. :bravo:Jbg, kad volim da se ožderavam kao krmak.

Poslednja izmena:
Uspešno finiširao jednu parcelu soje i oslobodio je (verujem) totalno od korova koji su preživeli hemiju uz pomoć precizne rezne alatka u narodu poznate kao "motika" i naravno sopstvenih ruku. Čista kao suza!

Pravio (zidao) vec drugi dan saht za cesmu u dvoristu. Danas je zavrseno i sada cu lako na zimu da ispustim vodu iz cesme. Na tri sloja betona sam naisao dok nisam dosao do zimskoga ventila.

Nije danas nego juče je opet bila proslava završetka žetve, a ja opet pozvan.Na meniju raznih djakonija ali ja volim samo ovo:
ssl22205.jpg
ssl22206.jpg

Danas bio na proslavi kraja Zetve.... Moja jedna musterija priredila gozbu i uz prasetinu izmirili racune.... Sad cekamo sledecu zetvu.. :ppozdrav:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh