Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Malo ovo...

2yp135i.jpg

Pa onda ovo...
2uppbig.jpg

Nije baš danas, ali eto juče. Danas smo istovarali to što smo juče tovarili.
Ovako se radi u tri generacije.

Moj otac dene voz, a moj sin(stariji) vozi lagacko dok ja dižem bale.

Paorski geni - pogled puca u beskraj, samo što mu Tatri malko zaklanjaju pogled na obalu Baltičkog Mora.:haha:
Drži dete pravac, valjda je fiksirao ekonomijin silos kao orjentir, kao da treba da pusti prvu brazdu a ne da protera između redova bala.

Neka dete ,svaka cast kad su tri generacije na okupu ,puno srce .

Danas posejao suncokret gricko na juce pretamburani mak.Nadam se da je to bilo zadnje kacenje sejalice za ovu godinu.

2uf97id.jpg

@Krlemrle

Molices Ti njega da sedne u traktor kada pocne da juri devojke.:osmeh:

Za sada jure devojke njega. Mislim "devojke" njegovih godina, a ako bude trebalo da ga molim da sedne u traktor, moliće on onda od mene kintu za izlazak. :osmeh:
Šalimo se naravno. Nemam nameru da mu zgadim posao. Inače obojica(stariji 8,5 i mlađi 6) imaju jednu kozu koju sami muzu. Joj te sreće kad dotrče svaki sa svojom kanticom sveže pomuženog mleka da im nana(baka, moja mama) procedi kroz krpu, pa da ga odmah piju tako vruće i neprokuvano!

- - - - - - - - - -

Generalno svi dečaci vole traktore, bagere, đubretarski kamion i takve stvari. Velika im je čast i kad im se dozvoli da malo posede unutra, a kamo li kad mogu da se provozaju. Šta tek reći kolika je sreća jednog dečačića kad mu se da da samostalno upravlja traktorom po njivi, pa tek kad se pohvali pred drugarima...
Sa ekonomske tačke gledišta, jedan osmogodišnjak meni zamenjuje celog čoveka.

Za sada jure devojke njega. Mislim "devojke" njegovih godina, a ako bude trebalo da ga molim da sedne u traktor, moliće on onda od mene kintu za izlazak. :osmeh:
Šalimo se naravno. Nemam nameru da mu zgadim posao. Inače obojica(stariji 8,5 i mlađi 6) imaju jednu kozu koju sami muzu. Joj te sreće kad dotrče svaki sa svojom kanticom sveže pomuženog mleka da im nana(baka, moja mama) procedi kroz krpu, pa da ga odmah piju tako vruće i neprokuvano!

- - - - - - - - - -

Generalno svi dečaci vole traktore, bagere, đubretarski kamion i takve stvari. Velika im je čast i kad im se dozvoli da malo posede unutra, a kamo li kad mogu da se provozaju. Šta tek reći kolika je sreća jednog dečačića kad mu se da da samostalno upravlja traktorom po njivi, pa tek kad se pohvali pred drugarima...
Sa ekonomske tačke gledišta, jedan osmogodišnjak meni zamenjuje celog čoveka.

To sam upravo sad hteo da kazem da je to posao koj bi svejedno jedan odrasli covek morao da radi (da pomera traktor).. Volim kad tako vaspitavate decu i da im stvarate radne navike... Isto tako sam i ja pocinjao sa 8god traktor pomerao po njivi i sad mi nepada napamet da ostavim moj traktor i moje selo za neznam sta na svetu... (valjda mi se to uvuklo pod kozu) Samo napret to cenim i volim da vidim kad voli da krene na njivu a to se kod mene u selu slabo vidja u predhodnih nekoliko godina,vise niko ne izlazi iz sobe ipak je tu kompljuter.... Nazalost...

Inače, šta sam danas radio - danas sam razlupao rotaciono svetlo! :udri:
Zdravo sam se štrucn'o pa mi je spalo sa krova kabine ovako:sjasi:i onda sam ga još pregazio levim točkom ovako. ::traktor::
A baš je bilo lepo i funkcionalno sa halogenkom H3. Brzo se vrtelo i jako svetlelo. Sutra idem u mega market da kupim najjeftiniju bezvezariju koju pronađem da preguram do prvog vašara gde ću da kupim opet nešto valjano.

Jeste tako dok su deca mala,kako deca vise rastu tako se dobijaju od traktora...mada sad je trenutno vreme takvo da se ponosno kaze da je neko sa sela i radi zemlju,jer ga ovi u gradu gledaju kao macak kobasicu,dok je do pre par godina pojam seljak-poljoprivrednik bio sinonim za sirotinju,a sad kad u drustvu kazem da radim zemlju ispadne isto kao da iam firmu.

Samo napret to cenim i volim da vidim kad voli da krene na njivu a to se kod mene u selu slabo vidja u predhodnih nekoliko godina,vise niko ne izlazi iz sobe ipak je tu kompljuter.... Nazalost...

Kompjuter(igrice) je kod nas ograničeno na po pola sata svakom i to samo subotom i nedeljom. Ima se tokom radne nedelje drugo šta da se radi. Domaći zadaci, treninzi, muzička škola, učenje, vežbanje... Sve su to radne navike.

...do pre par godina pojam seljak-poljoprivrednik bio sinonim za sirotinju,a sad kad u drustvu kazem da radim zemlju ispadne isto kao da iam firmu.

Tako mu dođe. Ako kažeš da radiš zemlju, to ti u društvu boduju kao da si privatni preduzetnik. Iako se mnogi ne bi 'vatali takvog posla ipak respektuju danas, ne potcenjuju i ne sažaljevaju te kao prosjaka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh