Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj da te zakupodavac tuzi zbog podkresivanja oraja.

Zakupodavac je upoznat s time, i dao je saglasnost, cak i grane, drva koja su izvadjena, su odvezena na kucnu adresu, jer nam je to kosija. Ali vise manje niko se nebuni kad se grane srede.

Mozda nema gazda testeru, a treba drva.
Das zemlju gratis da ti covek potkrese drvo.

krševi ili tralje

Hmmm, tralje? Možda kad bi im se dodao točak i graničnik na jednom kraju da ne češe vreća o točak. To su primitivna drvena kolica za vreće. Četvrta slika odozgo ili pretposlednja.

http://www.srubyservis.cz/aktuality-kolarstvi---zebrinaky--formanske-vozy--loukotova-kola

To je gospodska verzija onog što ja znam. Osim za vreće trakare su se koristile i za prevoz pijanaca od kafane do kuće.

Da se ne udaljavamo od teme, danas sam slušao predavanje u serijalu predavanja koja organizuje PSS Kikinda. Današnji predavači su bili NS Seme. Sutra u 11:00 u restoranu "Radnički dom" u Kikindi predstavlja se Syngenta.

danas nismo radili nista posebno dosao forumas miroslav k pa
frenki moj kum i eto polj forum uzivo uz rakiju i kulen

- - - - - - - - - -

2mdmddl.jpg
Pojeli kulen i pršutu, kako nismo ništa radili?

Pa i slovačka nacionalna boja je isto "modra"! I muške košulje iz narodne nošnje su najčešće izvezene plavom. Koje boje su dresovi čuvenih nepobedivih hokejaša od kojih se Kanađanima tresu gaće? :bravo:

I boje na zastavi su nam iste samo naopačke.

- - - - - - - - - -

Pa znam bas zato i kazem !

UREA - poslednji trzaji. Sutra nove kiše, a i vreme za UREA polako ističe.
Danas je u Kikindi bilo vrlo malo kišice u jutarnjim satima, tako da je popodne već moglo da se uđe čizmama u njivu. Prehranio sam dakle tritikale i to ručno, naravno. Od kako nema jakih mrazeva i ne pomišljam da ulazim traktorom da gazim usev, a ako bih čekao uslove za ulazak traktorom bojim se da bi mi bilo prekasno za UREA.
Završio sam za sada sa prolećnom prihranom ozimih strnina.

Заврших нож који сам раније започео.

p1090385.jpg

p1090397.jpg

p1090383.jpg

Ова је сачињена дан раније па се виде још рисеви од крупније шмиргле, односно доста су приметнији него на остале 3 слике.

p1090402.jpg

Дршка је још премазана воском након сликања, тако да је заштићена и добила мало сјај.

@NeLe001

A od cega je napravljena ta drska noza? Znam da lovci to majstorisu od rogova divljaci, pa hajd da pitam.:ppozdrav:

Дршка је од ораЈа који смо нашли у дворишту. То ми је први нож који сам направио, хтео сам само да видим да ли сам вичан да урадим нож па нисам хтео да упропастим неки бољи материјал.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh