Šta ste radili danas?Jedanaesti deo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gospodine koliko ja vidim Vama obuća nije vezana pa se izuva!

Današnji rad.
fotografija0323.jpg

Danas stigli filteri sa carine:
Prva dva su hidraulični filter od poznatog brenda traktora
img0001.jpg
img0002.jpg

Donaldson filter ulja je od Deutz motora sa šest cilindara:
img0003.jpg

Danas ceo dan na oranju bio,blizi se kraj,ako bude islo sve po planu gotovo sutra....

Danas konačno završeno rasturanje stajskog đubriva. Uspeli smo od 10 do 17 sati da natovarimo i razbacimo 25 prikolica. Sutra samo hitno zaoravanje.
fotografija0325.jpg

oranje pa zastopo dovod goriva pa ne smes gasit nevalja alaser drugi kod majstora bog zna kad ce gotov biti pa se izjubo saraf na taloznoj pa nemam drugi namestio nesto pa nevalja ulazi vazduh tako da od danasnjeg dana mrka kapa i juce ode prednja guma i opet oso ceo dan niz noge
:ppozdrav:

Pozdrav!
*Eto šta sam radio danas... Dobio sam pre par meseci 1l tečno mikrobiološko đubrivo sa bakterijama: Azotobacter choococcum, Bacilus megaterijum, Bacilus circulans, Bacilus licheniforms i Bacilus amyloliquefacies. To su azotofiksatori, azotofiksatori-mobilizatori,fosfomineralizatori, fosfomobilizatori i silikatne bakterije. Pošto mi treba veća količina tog đubriva uradio sam sledeće: Uzeo sam 50l vode 5kg zrelog stajskog đubriva i prokuvao tu čorbu. Kada je provrio, više puta sam procedio. Prvo grubo a zatim fino, preko ženskih čarapa. Dobio sam 40l čistu tečnost nalik na crnu kafu, bez mirisa. Kada se ohladio sipao sam 1l orginalnog đubriva, a kante smestio u podrum. Moja teorija je sledeća: Dobijena tečnost je puna hranljivih sastojaka, idealna za razvoj bakterija. Kuvanjem sam sterilisao tečnost tako da su ostale bakterije i gljivice uništene. Do proleća mislim da ću imati 40l mikrobiološkog đubriva sličnog ako ne i boljeg kvaliteta od orginala. Očekujem Vaše mišljenje.

Poslednja izmena:
Твоја супица је без азота .. досо си воду и загрејо => повећао Пх и загрејао => сав амонијак је одлепршао ..
мало ми чудно звучи концепт прво сав азот истерам из смесе па додајем азотофиксаторе да га вратим .. :sta:
јесил поклопио и ставио целофан натопљен у винобрану :haha:... у ваздуху има довољно свега за насељавање поготово у подруму ...
за макс 2 недеље ћеш имати 50 л чорбице чудног мириса .. то је моја процена ..

Može biti nisam biolog, ali ako dobije čudan miris, znači bakterije rade nešto. Ni orginal nije imao miris parfema. Na kraju krajeva izgubio sam i tu litru orginala. Ako ubacim u prskalicu sa herbicidima (tako preporučuju i na orginalu) neću mnogo izgubiti.

Poslednja izmena:
Evo moje jučerašnje zanimacije. Biće toga još. Juče se radilo kod kompanjona. Ima još kod njega da završimo, a u isto vreme, po podne ja ručno čistim svoju torinu(ne može utovarivač da se zavuče), pa kad završimo njegovo i ja izvučem svoje, onda prelazimo na moje. Orač je već pogođen, ja ne čekam da prođe ceo dan od rasturanja do oranja.

Juče smo gospodin kompanjon koji rukuje utovarivačem i ja nazdravljali u čast njegovog 76. rođendana pa sam se ja olešio kao Indijanac pošto ništa nisam jeo od ranog jutra i otišao tako ožderan kući da kidam torinu jer posao ne sme da trpi zbog mog pijančenja. Posle mi je žena kazala da nisam nikog ubo vilama niti napravio kakvu štetu osim što sam napravio rusvaj, a ona taman počistila ispred. Još sramote i belaja, pao sam nekoliko puta tako pijan u govna i dobro se umeljao. Jao, kad me je mati videla... a sinovi nisu ni primetili nego se nešto sećam kao da su skakali po meni kad sam se okupao, najeo pa prilegao. Valjda me zato danas bolu leđa umesto glave.

Izvinjavam se, znam da je ovo rubrika "Šta ste radili danas" a ne "Šta ste radili juče" ali jbg nisam mogao sinoć da postavim slike jer sam bio pijan.::sramota::

Poslednja izmena:
Е да нам је пар бригада таквих кадрова ... баш безвезе што су блокирали плусеве ..:ppozdrav:

Zavrsio oranje za ovu godinu,i usisao traktor i obrisao prasinu sutra pranje,skidanje akumulatora i u garazu :spavam:...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh