Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Ja koliko znam nema. Ima dalmatinski. I kineski naravno. Ovde kod nas nema niko u sredini nista.
OK nisam najbolje objasnio kad sam rekao "ima stap u sredini".

Bosut nema stap(stabljika) kao istarski da prolazi kroz sredinu lukovice do korjena.

Ali je kod njega puno jaca i izrazenija ta stabljika nego kod proljetnog i ne otpada prakticno sama kad je izvadjen , kod proljetnog ako se ostavi da se osusi na zemlji mora da se kopa van jer stabljike otpadaju kad se cupa, koju sortu imam ne znam ali mislim da to vazi za sve jer rodi manje i dosta manji je od jesenskog. Sada momentalno u basci je za 1/3 manji od jesenskog , izgleda kao bosut , nije kupljen u poloprivrednoj.

Ima ovdje ogromna poljoprivredna i sve prodaju od instituta NS od semenske psenice ,kukuruza pa i luka. A najcesce lokalno i sade bosut jer kineski je ispao iz igre nitko nece vise da ga kupuje.

Pre sam jeo po 2-3 glavice belog luka. Obori me pa spavam ko zaklan. Kritikovali me roditelji da nisam normalan , da cu da odapnem.

Smanjio sam na glavicu.

Prolecni jos nije povirio
ZyQm9k4.jpeg

Дали има нека фора јести бели лук с да се не осети🤣
:ideja: Jedite zajedno sa belim lukom ili posle belog luka kiselu jabuku Granny Smith (Ne ljuštite koru) ili ceđenu limunadu (Bez šećera), takođe možete da uklonite i klicu.

Proverena metoda :) (Samo na taj načim mogu da jedam koliko hoću belog luka a da ne dobijam nikakve komentare :haha:::vadjenje_repe::).​

Poslednja izmena:
Ma kakvi. Nije taj nas luk kao sa ovog snimka. Ko ce to da kida na dva hektara🙂
ma nismo ni mi jos dok se radilo sa slovencima pre rata
nego neznam kakve su sad ovo sorte

naprimer pre 2 godine smo uzeli na festivalu belog luka u supljaku(okolina subotice) neznam dal je imao poneki da je otisao u seme sto mi kazemo,dok prosle godine isti taj izvadjeni pa na jesen posadjen ponovo nam je gotovo 90% otisao u seme
videcemo sad ove sta ce biti

Nazad
Vrh