Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Sadim beli luk direkt u zemlju....
Glavicu belog luka otrebim na komade, i sadim deo po deo, OSIM sredine glavice, i tako radim otkad sadim baštu, a sadim je 3 decenije.... 😃
Jedino što sadim u dosta široke redove, oko 80-90 cm razmak od reda do reda, zbog međuredne obrade motokultivatorom....
Bukvalno mi treba posle prolaska mtk, da ručno "pretrčim" motikom kroz redove....
Ne koristim nikakvu hemiju, ne kupujem nikakvo seme belog luka, imam neku staru sortu koju držim i sadim redovno svake godine na ovaj način...
I tako iz godine u godinu....
Iskreno, nisam ni znao da se beli luk rasađuje.... 🤔

To je tkz proletnji , jesenji ima stap u sredini i siju se cenovi u jesen , proletnji nema stap u sredini i sitnije cenove a u sredini jos sitnije.

Ja sam posadio sve u jesen i jedan i drugi , AI kaze da ako je blaga jesen ili se pokrije proljetni malcom(slamom) da nece smrznuti, bio pokriven slamom . Nije smrznuo , ali je 50% manji od jesenjeg isto vrijeme sijano, sto je i ocekivano i navodno po AI treba da ima vece glave od onog sijanog u proljece , jer ce imati duzu vegetaciju.

Recite vi nama ,kako da covjek ne smrdi kad jede bijeli luk?
Ja ga volim , al imam zabranu od zene ,potpuno je razumljivo. U kozu se uvuce smrad bukvalno i traje cijeli dan.

Zavisi šta se podrazumeva, definicija reči "smrad" ?
Pomenuti beli luk, ide mi voda na usta, kao i za ren...
Ako samo osetim "smrad" kuvanog graška, okrene mi se stomak...
Sve zavisi od čoveka do čoveka, i šta ko voli i preferira...
Nekada se ručno čistio poljski WC, šta da radiš, a sad u Firmi neko ode u WC "na duže" posle čitava rafalna paljba (ove novokomponovane omladine) po njemu, zamisli, smrdi WC posle "velike nužde".... 😂
Kad dolaze na posao, mirišu ko u švaleraciju da su krenuli....😃
Tako da, " čuje" se kada sam za ručak smazao belog luka, ali ne "smrdi".... 😝

To je tkz proletnji , jesenji ima stap u sredini i siju se cenovi u jesen , proletnji nema stap u sredini i sitnije cenove a u sredini jos sitnije.

Ja sam posadio sve u jesen i jedan i drugi , AI kaze da ako je blaga jesen ili se pokrije proljetni malcom(slamom) da nece smrznuti, bio pokriven slamom . Nije smrznuo , ali je 50% manji od jesenjeg isto vrijeme sijano, sto je i ocekivano i navodno po AI treba da ima vece glave od onog sijanog u proljece , jer ce imati duzu vegetaciju.
Ja radim iskljucivo jesenjak bosut i nemam nikakav stap u sredini. Domace seme 50 god...

Kad ste kod belog luka, ima li gde da se kupi domaći beli luka pa da posadim? Ne bih da kupujem po pijacama kineski ili sumnjive domaće.

Nazad
Vrh