Šta ste radili danas?Dvanaesti deo.

Код куће није није се могла замислити производња паприке и парадајза без тога. Редови на банкове, кибла и заливај. Мало даље трофазна пумпа и тако 2 пута недељно.

Да тако мало. Она је од користи док је биљка мала и развија се. Кад је већа долази до контра ефекта.

Користи се и технологија такозваног упуцавања у земљиште. Убризгава се на дубину од 30-так цм. Али за то је потребна тешка машинерија. Мислим да алмекс користи тако нешто.
Овако је решено на фарми где радим.
b93f4297ed7c236d20126c844cf5fa6b.jpg

У касној фази развоја биљке превише азота и калијума није пожељно. Што би се рекло долази до сагоревања. То би боље могао објаснити ратар. Оволико знам са посла.
И не сме се користити талог са дна.

Није лоше ако имаш неку ливаду или неко земљиште које ћеш тек на пролеће да посејеш. На пролеће пробаћу у пластични резервоар од 800 литара да направим цистерну и заливам ливаде.

Da li bi pomoglo recimo razbacivanje cistog praskastog kreca ciklonom u tom slucaju,tj da krec sagori te lose bakterije koja stoka izlucuje preko urina?

A ima li smisla-koristi, izvući tu svinjsku osoku sada na jesen na njivu i zaorati je? I koju kolicinu po ha?

Рашид, е то би требао агроном или неко стручан да каже. И није проблем бактерија него антибиотици који доспеју у земљиште, после у подземне воде и оде у неповрат.

Da,i na to sam mislio samo ne stigoh da napisem,hvala Vam u svakom slucaju za informacije i meni je ovo interesantna tema zbog nedostatka stajskog djubriva,ja sam nasao na par mesta gde bih mogao gratis da praznim ljudima jame samo da mi daju osoku koju bih koristio na svojim njivama. Jedan lik koji se time bavi iz susednog sela trazi za cisternu od 3200lit 9000 dinara da doveze i razbaca-razlije po njivi. Cisternu imam a para nemam da mu placam pa bih hteo i to da probam kod mene na njivama, pomoglo bi i u ,,cepanju,, zemlje i u boljitku.

I ja sam planirao da sad izvucem osoku i da zaorem za kukuruz posto cu izgleda baciti 0 vestackog djubreta pa reko da malo osolim sa osokom ako ima neke vajde

Знам једног који извлачи на стотине цистерни целе године. Како које парче земље буде слободно.

Može da se koristi i kada su biljke u kasnijoj fazi razvoja ali da se tempira pred ozbiljniju kišu da iste ne bi izgorele.

Koja je neka količina osoke po ha, za zaoravanje? Imam priliku da mi se izvlaci cisternom od 10000 litara pa da znam da mu kazem kako da tempira brzinu? Inace preporuka tog sto prodaje osoku je najsporija brzina pa koliko izadje

Pa neki nemamo pare da kupimo CetojevicM😂😂😂. Salim se naravno,nemojte misliti da nekog zezam,ni ja nemam nameru(tacnije nemam pare)da bacam vestak po svim njivama pa i ja gledam ovo sa osokom kao gosn Barbula

Nazad
Vrh