Šta ste radili danas ? 2 (drugi deo)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja danas rano otiso do metalostrugara nekih 100km od mene u jednom pravcu nosio sam mu za beraca da mi uradi nutove to je sto mi pokrece levi red stradali nutovi isad treba da ih uradi i lancanik jedan do sutra uvece kaze bice gotovo!!! pa krecemo dalje usluzno a mojih 20 kj nesto vise neznam tacno pocecemo za jedno 7 8 dana idalje je zelen nebismo da rizikujemo!! vidim vi uveliko radite ovde polako pocinjemo sa berbom!! samo da pitam na brzinu dali je etiol dobar za leptirice u kukuruzu imam prikolicu starog to je uzas sta ih je!!

@todore mogao bi svratiti i do mityaa da se upoznate i :ppozdrav:

ja danas radim dobrih 12 sati,prvo ujutro od 6 sam brao kukuruz kermess u 3 prikolice,ali je kermess bio jako prljav i bilo je puno lisca pa je to bio posao za one koje istovaraju kurkuruz i ja sam celo vreme bio u cardaku i popunjavao sam praznine i razbaciivao ga da bi sto vise kukuruza uslo.zatim sam jos budzio neke daske na cardaku da bi jos vise uslo.cak po vrh krova.

evo kako je to bilo.
sunce greje ko usred leta :cool:
iydk09.jpg

a u cardaku ko u sauni :cool:
16i4hg.jpg

i77lmc.jpg

zatim sam jos budzio neke daske izmedju krova i greda na cardaku da nebi kukuruz ispadao ovim komsijama na glavu,sto RUCNO CISTE TIKVE (i to 2kj godisnje ovako) :haha: :udri:
2d002ft.jpg

4 valjka sa njegovim stavljanjem gumica znači moje samo da ugradima na berač 9200din ili 2300po valjku ,gumice po valjku su 1800din
Post je spojen: [time]1253887616[/time]

Post je spojen: [time]1253887663[/time]

danas smo kuvali riblju corbu,a drustvo bilo veliko,pa smo morali da improvizujemo tronozac posto smo kotlic veci morali da uzmemo.
317bmmt.jpg

danas radim od 6 ujutru pa do 8 uvece,najpre ujutro brao kukuruz,pa onda budzio cardak,zatim isao da kombajniram sirak 2kj,pa onda ga selektirati i na kraju izbaciti na tavan ukupno 6tona cistog selektiranog sirka(a ima jos 3t da selektiramu ponedeljak),i jos po mraku menjao jednu gumu na prikolici(neka kineska nova guma a vec iskace iz felne :udri: :zli: pa smo je zamenili sa rezervnom galaxy),sada malo odmaram a sutra ustajem u 4 i idem u brati kukuruz ... :ppozdrav:

Jucer i danas skidao sneke iz bunkera na ZMAJ 132RM kombajnu i namucio se ko budala zbog jednog tvrdoglavog lezaja. Kad sam napokon izvadio problematicnu sneku, imao sto i vidjeti:

Da ne bi bilo zabune, iznad je nova spirala dok stare fali dobar dio a ovaj ostatak nije bas nesto, pa se sve mjenjalo. Ona okomita je bila isto potrosena dosta pa je i ona obnovljena:

U pauzi cuo da je ujak poceo vrsiti soju, pa otisao da vidim kako ide i vidio zanimljiv "uredjaj" te sam poslikao kako on radi:

Kombajn u leru polako kipa, pomocnik dolje ljulja sito lijevo-desno a ujak lopatom zadrzava i vraca zrno soje da se sto bolje ocisti:

Ovo ostane kraj prikolice:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh