Šta ste radili danas?? Šesti deo...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
savoris je napisao(la):
Farmer Bob je napisao(la):
Balirao sojinu slamu usluzno(za centralno grejanje) 860 bala i oko 80 bala neke "kao"deteline.....sad muza,a kisica pocinje....

ajde daj mi malo koji podatak o tome koliko je potrošnja , koliko bala na 24 sata za koju silu grijanja , daj koji detalj i ako ima kakva tema o tome ovdje , ili čak ako nema mogla bi da se napravi

ja danas preputovao skoro cijelu BiH , ustao noćas u 3 i putovao do malo pre , **greška mi prošlo do ramena :zli:

http://poljoinfo.com/ostale-oblasti/zetveni-ostaci-biomasa-kao-energent-za-grejanje-domacinstva/

Pokusao sa spremim zemlju koju sam sinoc uzorao za psenicu,ali pade kisa jutos u tom deliu atara...posle uzorao zimsko 1kj gde se moglo...do malopre vario kumu berac...popucao na sve strane..

savoris je napisao(la):
ajde daj mi malo koji podatak o tome koliko je potrošnja , koliko bala na 24 sata za koju silu grijanja , daj koji detalj i ako ima kakva tema o tome ovdje , ili čak ako nema mogla bi da se napravi
ovde se ljudi greju 10-12 bala za 24 sata kad je bas,bas hladno...greju negde oko 100-150kvm2
koliko znam i koliko sam cuo,loze uglavnom sve od "otpadaka"...baliranu zitnu,sojinu slamu,tulaj,prokisle i lose deteline,cukanjice/cokanj...bukvalno sve...ove godine je jedan presovao stabljiku od suncokreta,kaze da je prezadovoljan...

Bio na ispomoc u kucuri, vozio kukuruz u zrnu sa njive do susare.
Posle drugaru izvukao tri cisterne septicke, i to po kisi.

Radio motor na dedinom golfu, pala prva slana pa nemože da pali na ključ, veselo vergla ali da sastavi nikako, e kad je na alnaser brdu pali iz prve. :haha:

Posejao jecam, pa kolegi ovro nesto suncokreta, pa nazad na drljanje , pa valjanje al me zaje.. valjak-
polomiose :haha: :haha: pa isao u Petrovac na mlavi da narucim rostilja za sutra

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh