Imam 3 sljive koje sam presadio i stare su sigurno preko 5 godina ali posto su samonikle i rasle ispod glavnog drveta nisu imale svetla pa su rasle u visinu i sad su preko 3 metra visina grana krosnje a i niko to nije obrezivao , jel moguce nekako spustiti krosnju radi lakseg branja kod tih sljiva sobzirom da su dosta stare i oko 4-5 cm su debele u stablu.
Jel bi dobio nizu krosnju kad bi glavno stablo skratio na 1 m od zemlje sad na zimu ili u prolece ? ili je previse staro drvo dabi formiralo novu krosnju ?
Jel bi dobio nizu krosnju kad bi glavno stablo skratio na 1 m od zemlje sad na zimu ili u prolece ? ili je previse staro drvo dabi formiralo novu krosnju ?

za sta ? ja ga ne volim, nit je za sone stona, nit pa ima dobru cenu u prodaji ni u izvozu, ukus bljutkav. Za rakiju je nikakav osim kod onih sto istu prave sa dosta secera. Po mnogima grobljar naseg sljivarstva jer je u to vreme jedini bio otporan prema virusu sarke za razliku od rane i pozegace. Licno ga i vadim i sadim nesto drugo . Jedino ko ce prodavati ili sam susiti sljivu podrzavam akciju. Ali i tu ima boljih sorata za susenje al problem nema ih dovoljno za ozbiljniji izvoz i preradu.