Niko nema izdanke Turgunje?Da li mozda neko ima da proda par dobrih izdanackih sadnica Turgunje? Ubacio bih u vocnjak sa Rankom i par komada od nje.
Koliko sam razumeo ,uglavnom je ima u Sremu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Niko nema izdanke Turgunje?Da li mozda neko ima da proda par dobrih izdanackih sadnica Turgunje? Ubacio bih u vocnjak sa Rankom i par komada od nje.
Koliko sam razumeo ,uglavnom je ima u Sremu.
Vidi sa njimNiko nema izdanke Turgunje?
2024. godine podnožje Fruške gore sa južne strane, sazrela je polovinom avgusta. Trebala bi da stigne u prvoj polovini septembra ali je poranila. Sve zavisi od klimatskih prilika, nadmorske visine i ekspozicije.Kada zri Jojo? Pronalazim različite informacije na netu...
malo je reći da bi valjalo, stajnjak je extra za voćnjake, samo da ga ima više.Zasadio sam 48 stabala sljive,sada su u drugoj godini nakon sadnje,jesenas sam razbacao NPK,e sad me zanima da li sme da se razbaca svinjski stajnjak oko sadnica? Neki su mi govorili da ne bacam jer se oseti amonijak...medjutim ja stajnjak 2x godisnje prebacujem da se izmesa i da sto bolje izgori,pa vise izgleda kao humus nego stajnjak... da li bi valjalo to da se razbaca oko sadnica u jesen?
Ovako druze...nisam neki naucnik,sve sto me zanima pitam...Mene zanima ko takve price siri - ne valja mu jer nema pojma i nije djubrio nikad stajnjakom pa jos se pravi pametan...
A sto mislis da je dobro stajnjak preturati i mesati - odakle ti ta informacija?
Jej se kaze stajnjak ili preturnjak?
A posto amonijak smeta biljkama javi azotarama da vise ne prave vestacka djubriva - jer jbga ne valja tako kazu.
Brze razlaganje humusa ti je u principu gubljenje humusa zar ne?Ja mislim da je dobro prevrtati stajnjak ko moze kako bi se izvrsila aeracija mase i poboljsala rastresitost stajnjaka. Tako radim i kad pravim kompost sa biljnim ostacima. Tako mu ubrzavam razlaganje i kompost ima prirodan miris kao da je sumska zemlja...
Brecas se na odgovor, radis po starim principima kako si video da neko radi (yebo literaturu)- a sto onda postavljas pitanje ovde?Ovako druze...nisam neki naucnik,sve sto me zanima pitam...
Stajnjak prevrcem jer je tako radio i moj deda u svoje vreme,tj kad su ljudi radili onako kako misle da je dobro a ne kako knjiga kaze..
A ovo za amonijak,sto kazes da ja javim azotari? Nisam ja to rekao vec je meni neko tako ispricao...doduse rekli su mi da mogu bilo koje stajsko djubre a svinjsko ne,a ja imam samo svinjsko.