Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Vaza se neće ni praviti, bar tako je planirano. Stabla nisu održavana baš najbolje do pre 2 godine. Otad pokušavam da isčupam maksimalno iz istog.
Izvini, ja sam mislio da je slika koju si okačio u stvari odgovor na pitanje iznad....
Ma ok....svestan sam da sama voćka ne izgleda baš najbolje u smislu uzgojnog oblika, al šta da radim, trudim se da dovedem u što bolje stanje!
Što ste tako velik razmak stavili?Kod mene svi sade 4x3 metra.
http://poljoinfo.com/showthread.php?636-%C5%A0ljiva&p=490827&viewfull=1#post490827
Naravno da nemam nameru da se ucim na tolikoj povrsini a tek ne da nekog cije misljenje postujem pogresno shvatim.
Vocnjak je do sada odradjen apsolutno kako treba, ne postoji stvar na kojoj se stedelo pocevsi od obrade zemljista, analiza, djubrenja, kalcifikacije, odabira sadnog materijala... Ja se bavim nekim drugim poslom i imam zaposlenog na vocnjaku posto imam oko 6Ha posadjeno i jos par u pripremi ali imam problema sa odabirom zastitara posto ih kod nas ima bas dosta (iz ex. HI Zupa) a svako od njih ima neko svoje misljenje a moje pitanje i upravo iz tog razloga i postavljeno ovako javno da mi na osnovu saveta ljudi koji imaju iskustva sa velikim povrsinama pomogne da donesem odluku kome od njih da poverim taj posao.
ssashas
imam oko 6Ha posadjeno...... ali imam problema sa odabirom zastitara
A da, ti si stručnjak.voćar
imaš 6 ha voćnjaka a sad dilema kako prikratiti sadnicu.
stapari selo moje lepse od pariza, salim se. prvo nije moje nego moga babe a drugo ja sam dete koje odraslo na asfaltu to kazem sto se takoreci nista nerazumem u poljoprivredu vec sad polako ucim i pokusavam da kolko tolko odrzavam babovinu da ne zaraste u trnje. za mene je jos uvek seoska idila lepo sredjena livada i ovce na njoj.A koje ti to selo .
da li se na slikama vidi da imaju sarku, i kako se to vidiСаша, прво види имају ли шљиве шарку. Ако имају не замарај се њима већ их почупај, поготово ако су пожегаче.