marceta.b.
Član
Podrazumeva se da je zemlja pripremljena a ne brazda u ledini.
A sadnja plugom je manje više i ovo
A sadnja plugom je manje više i ovo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kod mene u selu su tako na jednoj plantaži sadili jabuku i nije bilo nikakvih problema. Kod mene je njiva relativno ravna, pa mislim da ne bi bilo problema.Može zašto da ne, mnogi su tako radili... Jedino (nije lično iskustvo, nego sam nekad negde čuo) nevalja ako je u većoj strani jer brazda je mekša od ostatka parcele pa hoće jače padavine da "speru" zemlju.
Razmišljam čak i o tome, da sadnice stavim u školu pa da čekam proleće da zasadim, baš zato što je zemlja dosta sabijena bila i teško se oralo. Nisam odustao od guste sadnje, ostajem pri tom načinu. Sadni materijal sam poručio u rasadnicima profesional i komerc.Nemoj to da radis nego plati nekoga da izrigoluje njivu pa neka to sve lepo izmrzne zimus i na prolece ti nece biti teskoca kopanje rupa jer ce zemlja biti rastresita. Jedino moze da ti se napravi malo smaranja sto se tice zalivanja ako u tom periodu bude suvo. Jesi li odustao od guste sadnje i gde nabavljas sadni materijal
Ringlo šljive sazrijevanje krajem lipnja/juna za turizam pa malo kasnije sazrijevanje itd...ranije sorte konzumne šljive
Ma to ko god je malo procitao ovu temu zna sta je najbolja sirovina.Ratko, ne znam tvoja iskustva, ali mislim da ovde postoji konsenzus od iskusnih poznavalaca da su ranka i pozegaca ili madzarka daleko najbolju rakiju daju s tim da je pozegacu u zapadnoj Srbiji ispod 700 m istrebila šarka.
A u pravu si sa tim sta je vrhunsko ne treba menjati ....
Ovo je šljiva HR Bistrica RS PožegačaCrvena ranka uz ovu