Šljiva

1_tmb_85793643_IMG_20210824_120851.jpg
[/url]
Izgleda da je to onaj "krupni Stenlej" koji se spominje sa vremena na vreme.

Ja uzeo 15kom kod Antića, garantovao da je jojo, e sad gledam na slikama liči na jojo, još je tvrda za par dana će moći da se jede..

Jeste duguljasta, piše i da jojo stiže sredinom avgusta a ova još tvrda, mada u mom kraju i lepotica ove godina nešto kasnila sa zrenjem... kad sam kupovao tražio sam mu 15 da probam kakav je jojo i naglasio ako nije jojo daj lepoticu ista je cena bila sadnice, kaže ne 100% imam kalem grančice jojo i to ti je sigurno.. nema niko u mom kraju jojo da uporedim plod.

Ја сам куповао и тражио саднице на дивљим подлогама а ни једна неће да порасте преко три и по метра. И крушке и јабуке.
Та гаранција мачку о реп. И сви су такви... све имају...
Ипак прати пар година па ћеш видети...
Код мене поред Дунава вегетација за брдом касни од седам до десет дана зависно од године....
другарски поздрав

Pre dve ili tri godine zasadio sam sljivu zlatku. Sada ima 15 tak sljiva roda koje su sazrele.
Potpuno je zuta i meni je po ukusu ista kao bjelosljiva, samo je nesto mozda cak 10 do 15 dana kasnije sazrela.

Rasadnicar koji mi je preporucio rekao je da je odlicna za dzem.

Ја сам куповао и тражио саднице на дивљим подлогама а ни једна неће да порасте преко три и по метра. И крушке и јабуке.
Код мене поред Дунава вегетација за брдом касни од седам до десет дана зависно од године....
другарски поздрав
Ne mozes ni da ocenis kada se sadi u ledinu bez mnogo cackanja tu se gusi i tavori a da si ga stavio u rigolovano pa redovno freziranje a da ne pominjem djubre i vodu poludelo bi a video si kojike su sadnice kod carapana zalivanje i malo vestaka i otislo u nebesa u prvoj godini

другарски поздрав
Vilijamovka 2,5-3m su lestve pored

Наравно уз ограду од продаваца садница са овог форума. Убовицратко има добре саднице.
Морнар, разлика је у томе што на претходној фотографији има та црна водоравна линија при дну крушака... ;). Да то имам исто би ишло у небеса. Али не жалим се. Биће то одлично...

Nabavi black diamond ili owen T sljivu stablo dva ako imas volje stititi plod on monilije.
A za kajsije i dalje ne menjam misljenje ;)
Sto se tice Dejana Rakija Veljovica vec sam ga kontaktirao i sve je rasprodao za ovu godinu. Sutujic Radenko Zorica sam pisao, cekam odgovor.
A ove sorte sto mi savetujes mogao bi zasaditi po jednu kad bi imao gde da ih nabavim. Imas li ti sadnice ili bar da mi obezbedis kalem grancice.

Sto se tice Dejana Rakija Veljovica vec sam ga kontaktirao i sve je rasprodao za ovu godinu. Sutujic Radenko Zorica sam pisao, cekam odgovor.
A ove sorte sto mi savetujes mogao bi zasaditi po jednu kad bi imao gde da ih nabavim. Imas li ti sadnice ili bar da mi obezbedis kalem grancice.
Owen T imam plemke.

Pre dve ili tri godine zasadio sam sljivu zlatku. Sada ima 15 tak sljiva roda koje su sazrele.
Potpuno je zuta i meni je po ukusu ista kao bjelosljiva, samo je nesto mozda cak 10 do 15 dana kasnije sazrela.

Rasadnicar koji mi je preporucio rekao je da je odlicna za dzem.
Ne znam koja je sorta ali je neka "belošljiva".Daje dobar pekmez (po Vojvođanski) ili džem .

Zdravo svima,
Drago mi je da sam naišao na ovaj sajt i njegov forum. Žao mi je ako ću možda ponoviti već postavljeno pitanje, ali ko bi pronašao u svim ovim objavama informacije.
Naime, na jesen ove godine planiram da zasadim šljivu sorti Top Taste i Jojo, na površini od 30 ar. Želo bih da obavim gustu sadnju, sa razmakom između redova 4m, a između sadnica 1,5m (4x1,5). Što se tiče orezivanja išao bih na oštrije orezivanje sa početka radi formiranja grana i vretenast oblik, kao što se radi kod orezivanja jabuke.
Želeo bih da čujem vaša mišljenja, da li je to neko radio od vas, kako se pokazalo...

Nazad
Vrh