Interesuje me kao laika
Samo da nije bilo smajlija objasnio bih.
Rekoh , fino a narocito
ponizno.
Becarino, razumem, ne pravdam se niti mi to pada na pamet ali.... ako te ne mrzi vrati se na pocetak ove price. Pogledaj kako je pocelo pa onda sudi, kad vec sudis.
Ako te mrzi evo postavicu ti ovde pocetak :
Ravan rez?
Zanimljivo.
Doduse to i nema nekog prevelikog prakticnog znacaja, ali ako se vec savetuje bas ravan rez onda valjda ima i nekih razloga za to. Valjalo bi ih procitati.
Sta je problem u ovome? Jel bilo tesko da se odgovori?
Krenulo je sa diskfalifikacijama i sta ja treba da radim? Da ocutim? Da ne primecujem? Ne mogu i ne zelim.
I jos nesto.
Ako vec nekoga nesto interesuje, da li je uputno ostaviti glupost kao istinu? Nije li bolje reci da je to glupost zarad onih koje to interesuje a ne znaju?
Evo,
kako ti rezes, kako prekracujes, ravnim ili kosim rezom?
I dobro, evo na kraju i tog famoznog objasnjenja ove trivijalnosti koje sam vec jednom napisao, ali Vocar u svojoj nesposobnosti da shvati napisano cak ni nacrtano, ni to nije shvatio, naravno. Nece ni sad, ne moze on to, nema kapaciteta.
Dakle napisao sam
Rez je naravno kos, (zbog vode naravno, nikakva mistika)
Voda, i ne samo voda vec i fiziolska tecnost same biljke, narocito u slucaju da se rezidba obavlja po kretanju sokova, u slucaju kosog reza se sliva na suprotnu stranu a ne na pupoljak. Kod ravnog reza slivala bi se na pupoljak sto moze imati negativne posledice. U slucaju kasnog mraza voda u pupoljku povecava rizik od propadanja, vlazna sredina je je podesnija za razvoj bolesti i sl....
Sta o tome kaze literatura onaj ko je cita zna, a ja cu ovde postaviti nastavak onog citata koji sam ostavio nezavrsenim.
Ovom
mjerom sprečava se, da kretanjem
vegetacije, iz napravljene rane
sokovi kapaju na ostavljeni pupoljak, što može dovesti do pojave
raznih bolesti i propadanja pupoljka.
Eto, toliko zarad pokazivanja dobre volje sa moje starne
A sada, ako Vocar krene sa stupidarijama i konstrukcijama u svojoj gluposti i neznanju, pa ne da cu ga ismevati vec necu prestajati.
Ne volim neznalice koje se k**ce bez ikakvog pokrica.