TREBAVA
Član
SPREMNE ZA ZIMSKI SAN !
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pravicu se da nisam procitao pisanje kolege, koji je napisao da mi je rakija losa i da ne valja. Ne znam kako je to zakljucio, ne secam se da sam mu je dao na probu. Pa cu to da odbijem na recimo zbunjenost!
To sto neki ovde vole da piju Patoku to je njihov problem, pijte bre sta hocete ja pisem sta se pije i sta je realnost u Srbiji. Tu rakiju od 17-18 gradi (ni ljuta ni meka) ovde u Sumadiji niko nece da ti kupi i kad bi je kupio ne bi ti je platio vise od 300din (toliko realno i vredi) ali nije losa razblazis je jos 1grad dole i moze da posluzi za grejanje, a zima tek sto nije...
Slatko se nasmejem kad mi ljudi sa prostora Vojvodine drze predavanje o rakiji Radio sam dosta po Vojvodini (terenska firma) i pio rakiju toga kraja, aman ljudi vi bre nemate pojma sta je rakija, pecete "Dudare i Migavčare" i hvalite se na sva zvona kako je to nesto najbolje (jeste ko ne zna za bolje).
Jednom prilikom kad sam radio u Starim Banovcima, bese polemika na poslu oko rakije, pa sam morao da donesem od kuce 2l Rankovače da pokazem kolegama kako zapravo treba da izgleda rakija od Sljive, probali su i bio je tajac, ni jedan vise nije pomenuo pecenje rakije u mom prisustvu...
Zna se gde se pece i pije najbolja rakija, Sumadija!
Pravicu se da nisam procitao pisanje kolege, koji je napisao da mi je rakija losa i da ne valja. Ne znam kako je to zakljucio, ne secam se da sam mu je dao na probu. Pa cu to da odbijem na recimo zbunjenost!
Nema sta da se ljutim....
PS
Nisam jos uspeao da nadjem koliko kleke treba dodati prilikom prepeka,za orginal klekovacu....
Ljudi, sta da sadim i koliko % pored stenleja kao oprasivac???
Sent from my CUBOT CHEETAH 2 using Tapatalk
Mornar, ti si u pravu. Samo ja diskutujem o amaterskoj prici ne o komercijali ili industrijskoj prici.
Ni sam ne znam zasto ali kada je deda umro I tata nasledio malo ranca za vikendicu, poceli smo iz hobija I radoznalosti da isprobavamo..
I odprilike ono sto je napisano u temi o vrhunskoj rakiji
je tehnologija koju primenjujemo.
Znaci je ne pisem o biznisu.
Inace ljudi su mi rekli I kako se secerusa od dzibre pravi.
I to su nekada radili kada se meka odkupljivala.
Ali to nije ta prica.
Da li se stenlej i lepotica beru u isto vreme?
Sent from my CUBOT CHEETAH 2 using Tapatalk
Jevto, zemljace, ma to o ljutnji ne odnosi se na tebe, vec na Gorskog Cara koji ne priznaje da je rakija ispod 20 gradi
dobra.
To sto govoris o rakiji sve se slazem s tim da stara burad mnogo manje piju rakiju.
Ja imam jedno bure od 55 litara koje je staro oko 60 godina I oni pije manje od 1 litar.
Boja je svetlo zuta na nijansu zelene. Tu boju najvise volim. Kada ostoji ranka vise od 7 godina, ja obicno za sebe tako radim, bude pitka kao mleko ....
Sto se tice kleke u meku se kada prepece stavi 1,5 % zrelih bobica zrelih ali je tu bitno sporije da se lozi da etericna ulja iz kleke pusti etericna ulja. Tako smo bar mi ranije radili I bila je lepa.
@gorski, post gde sam te spomenuo je trebao pohvalno da deluje jer za ovih nekoliko godina koje sam na forumu i koliko te "poznajem" stekao sam utisak da nisi šarlatan, da si šljivama a i rakiji pristupio ozbiljno... " neko ko koristi zdravo voće, ko nekoristi šećer, ko se trudi oko same proizvodnje (gorski mislim na tebe)" ... samo sam izneo svoje mišljenje da bi sa ta dva grada manje bolje istakao svoj kvalitet... veliki pozdrav za tebe.