Šljiva

Сте(р)нлеј се и превише добро држии...
aaf09d69893d000b376a8828837d4581.jpg
033266450647e8b9b840a55100591692.jpg
7538238cd6d5f0dfbd9ae0a4df3300e6.jpg
cc6d41dde710e1ca9c8ec9efbca70641.jpg
c819c301a7234a36446bdb375c66439d.jpg
3a062b46088f3f290c75c49cee5616a4.jpg
8146499936d51e98e1afa576b845a646.jpg

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Ja muku mucim sa Lepoticom, dodje mi sve da ih povadim i da se ne nerviram viseee... Zastita je bila skoro svaki put na vreme, list je lep modar ali plod je katastrofalan, svaki dan samo opadaju suse se , a ima dosta dvozucnih ,

Ја морам да обавим повијање грана на младим шљивама... Може ли ми неко пренети најнеопходније савете чисто да не направим неку велику грешку... У питању је Чачанска Родна

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Par slika iz voćnjaka, Brka45 i ja smo danas bili vredni pa smo ga malo dotereli, suša je opet nije bilo jako dugo kiše, ali se javlja monilija ploda pa će morati da se odradi zašita prvom prilikom. Kao i kod većine lepotica nije baš sjajna, ako je to posledica od prošlogodišnje suše onda se ona nije manifestovala na rodnoj koja je puna dok je rana nešto rodila za razliku od prošle godine kada je nije bilo po 2-3 kg na stablu. Četvrta sorta je madžarka nju smo slikali samo u flaši :ppozdrav:

Они што мјењају чачкалице су добри. Ови други нису добри јер пуцају гране. Могу да се користе док је грана зељаста. Сад већ је касно. А, остављају и прегиб.

Da li neko zna Da li postoji nastavak za ručno prskanje ? . Naime , imam mlad voćnjak šljiva a imam i kombinovani atomizer ( mogu da se stave i grane) ali je prskanje sa njim bacanje preparata . Znači na takav atomizer bi stavio "dve prskalice ručne" i dva radnika sa svake strane .

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Da li neko zna Da li postoji nastavak za ručno prskanje ? . Naime , imam mlad voćnjak šljiva a imam i kombinovani atomizer ( mogu da se stave i grane) ali je prskanje sa njim bacanje preparata . Znači na takav atomizer bi stavio "dve prskalice ručne" i dva radnika sa svake strane .

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Imaš takve prskalice u poljo apotekama, mi smo stari šljivik prskali tako sa ratarskom prskalicom.

Pisao sam vam pre jedno mesecdana da su vasi napale sljivu I jabuku da to do sadanisam video. Prskao sam aktarom I sa jednim prskanjem sve ama bas sve zbrisao.
Prosto ne mogu da verujem kako je efikasno ocistio zelene vasi.
Inace u Backoj su nevidjeno sljive rodile. Oko jedne 5 ili 6 godina sam 10 podupiraca stavio da se grane ne slome.

Koje su posledice olovne bolesti? Leči li se?
Ја мислим да је код мене на шљиви оловна болест. Нисам имао снаге да ископам пањ па сам наложио ватру на њему и све запалио. А, једну кајсију тек накалемљену на џанарици сам ископао и запалио. То је нека гљивица. Нисам је још проучио. Ја сам црну кајсију подобро залио бакром јесенас да уништим гљивицу, али није помогло. Гљивица је преживјела на деблу и кренула да расте прољетос. На изданак џанарике, гдје је била црна кајсија, сам касније накалемио шљиву јојо и опет се појавила оловна болест. Зато чупам и палим.

Pre jedno desetak dana Sorta Cacanska Lepotica. Odjednom pozutela, izbacila smolu. Kad sam presekao unutar stabla je pocela da crni. Bilo je ovakvih 6 komada, odmah sam ih pocupao i izbacio iz vocnjaka da se ne prosiri na ostala stabla. Sta bi mogao da bude problem?

UgGnh.jpg

UgUrH.jpg

Oces reci, nema im spasa?
Ја мислим да је код мене на шљиви оловна болест. Нисам имао снаге да ископам пањ па сам наложио ватру на њему и све запалио. А, једну кајсију тек накалемљену на џанарици сам ископао и запалио. То је нека гљивица. Нисам је још проучио. Ја сам црну кајсију подобро залио бакром јесенас да уништим гљивицу, али није помогло. Гљивица је преживјела на деблу и кренула да расте прољетос. На изданак џанарике, гдје је била црна кајсија, сам касније накалемио шљиву јојо и опет се појавила оловна болест. Зато чупам и палим.

кад се појави гљива на деблу нема им спаса. док је на листу не знам. можда нешто и помаже. ја се плашим да их имам на неком воћкама које не показују знакове, а шире на остале. јер на џанарици није било знакова на лишћу, а на шљиви се показало два мјесеца после калемљења.

- - - - - - - - - -

горски царе, мучи ме то што се суше са заметнутим плодовима. да су се сушиле у априлу не би било мјеста за секирацију. јеси ли набављао неке саднице из италије, француске?

- - - - - - - - - -

esfy, европско жутило је најгоре што те може задесити, али надајмо се да није.

- - - - - - - - - -

http://agroinfotel.net/fitoplazma-evropsko-zutilo-kosticavog-voca/

Nazad
Vrh