Pocetnik88
Član
- - - - - - - - - -
Nije uspela slika, pokusacu kasnije opet.
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Личи да јесте. Немаш ту неког избора сем да замениш саднице.Interesuje me da li je ovo rak korjena ? Ako jeste šta da radim imam još 20tak takvih sadnica u trećoj godini? Da li da ih povadim?
Личи да јесте. Немаш ту неког избора сем да замениш саднице.
https://www.youtube.com/watch?v=VBLYcdOgMSY
"Simptomi bolesti: Na obolelim voćnim sadnicama uočava se pojava guka - tumora na korenovom vratu i korenu, dok se na vinovoj vozi tumori i guke prvenstveno javljaju na izbojcima - lukovima, a slabije na korenu i korenovom vratu Tumori su u početku mekani i svetlo smedje nijanse, a kasnije odrvene, potamne i postaju hrapavi.
Ciklus razvoja: Bakterija živi u zemlji, a infekciju ostvaruje preko ozleda na korenu i korenovom vratu. Ozlede su posledica oštećenja od insekta ili prilikom sprovodjenja agrotehničkih mera. Bakterija se prenosi sadnim materijalom, česticama zemljišta, priborom za orezivanje,vodom za navodnjavanje, insektima i dr."
A smijem li posaditi u iste rupe? Da se neće prenijeti na nove sadnice?
Bakterija se prenosi sadnim materijalom, česticama zemljišta, priborom za orezivanje,vodom za navodnjavanje, insektima i dr."
I kod mene je svaka vocka podbacila bar po jednom, ali lepotica nikad, bas nikad, uvek ima plodova na njoj.Č.Ljepotica je broj 1. šljiva ,imam je u 10 g. i počela je da rađa u 2g. i nije fulala ni jednu, uvijek rađala odlično.Kad je bilo mraza ona je jedina odolila
Сади, шта ти друго преостаје. Саднице нису скупе па шта им Бог да. На твом месту би ископао мало веће рупе па нек зимус мрзну а на пролеће нове саднице. У крајњем случају нек то буде оглед па нас за 3 год. обавести какви су резултати.A smijem li posaditi u iste rupe? Da se neće prenijeti na nove sadnice?
Vidi zavisi i gde se nalaze guka, sadnici tj. korenu ako ima mesta da ga guka ne gusi ona ce radjati i rasti redovno, ali opet takve sadnice nije trebao da ti uvalihttp://dodaj.rs/image/2yWEm
Interesuje me da li je ovo rak korjena u pitanju je šljiva stenley?? Viđao sam to i prije.
Ako jeste šta da radim imam još 20tak takvih sadnica u trećoj godini? Da li da ih povadim?