Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel joj opao list pre nego je procvetala? Tačnije, sada kada je u cvetu da li ima i ovogodišnje lišće?
Imam ja ovakva 4 stabla.Pa tog stenleja i sada ima za brati.U vreme kada je stenlej bio zreo ovaj klon stenleja je bio zelen i kiseo kao da nema kapi šećera.Izraziti vegetativni porast.Mladari po 1.5 m -2 kora sjajna i list moćan.
Razmišljam da ga naložim....
Opao je list ranije, sada ima samo cvetova.
Pa stenlej je zato sto je kupljen pod stenlej.A nalozicu ga zato sto mi ne odgovara momenat berbe iliti kupljenja.Ocu ja za 4 stabla praviti razliku u prodaji sljive ili komljenju rakije 20 dana.Ice u furunu.Ko oce da kalemi nasecu mu naramak..Zavisi od vremena, koji sat bitno je da se prosuši. Nego čuo sam da bi na svakih 50-tak litara padavina trebalo ponoviti zimsko prskanje... dali neko praktikuje tako nešto?
- - - - - - - - - -
Onda je pitanje dali je Stenlej, ja ga nemam ali bi trebalo da zri u isto vreme( po čemu je to onda Stenlej... različito vreme zrenja, različit ukus...). U ovoj temi je neko ranije pisao da na odkupu sreću takav Stenlej znači da dolazi kad i običan.
Koliki razmak je potrebno ostaviti od medje prilikom sadnje sljive, da bi moglo da se prolazi traktorom nakon 10-15 god.?
Kako i da li tretirate smolu na sljivi? Na cacanskoj lepotici, staroj 3 godine, danas pri riljanju primetih smolu koja je cvrsta, precnika oko 2cm na jednoj od skeletnih grana...?