đađo74
Član
Ostaće sitnije kolega to je sigurno, barem kod mene generalno sve sorte. Imam utisak da se ne menjaju uopšte već 10 -ak dana ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ima istine u tome ... ...- to je zapisano u našem genetskom kodu...
Lici mi na Čačansku Rodnu...
- - - - - - - - - -
Ovih dana sam (kanapom za baliranje) povijao grane na mladim sljivama (Cacanska Lepotica), htedoh da vas pitam koliko vremenski vi ostavljate tako nategnute grane?
@peceni
Slikaj samo nekoliko plodova iz blizine, ovako se slabo vidi. Nekako mi na slici deluje izdužen plod pa ako je, onda nije C.ranka jer njen plod je gotovo idealno okruglog oblika. Bukvalno najsličniji ovoj belošljivi sa slike kolege "vuxsd", (osim boje naravno, sve ostalo: veličina, oblik i vreme zrenja) ...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Gorski
Apsolutno si u pravu, samo je bitno pravovremeno uraditi povijanje. Ja sam povijao početkom ovog meseca, doduše čačkalicama sadnice posađene ovog proleća. Juče kad sam zalivao i veći deo sam skinuo. Uradile su posao i nema potrebe više da stoje ... Jesi li zalivao i kakva je situacija posle ovih paklenih dana ..?
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
@vuxsd
Belošljiva sitna ili rana, kako je već ko zove zavisno od krajeva. Kod mene "bjelica" ...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
.........