Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo jedan savjet,ne moj tako razmišljati,evo zašto.Ma odluka je donesena i glasi:ako je dobra cena na otkupu ide na odkup u hladnjaču ako je loša cena ide u rakiju;-)
Bez obzira sto se sarka kod stenleja ne odrazava na plod, stenlej je sljiva naj losijeg kvaliteta, obilan rod a kvalitet 0 . Generalno nizasta osim za susenje i industrijsku preradu, rakija od stenleja generalno najlosijeg kvaliteta posle dzenerike, ne moze da se meri sa Cacanskim sljivama...
Ne pokusavam da te ubedjujem sta ces da sadis, sadi sta ti je volja ovo pisem jer i drugi citaju. Ko je pekao rakiju od stenleja zna da bez dodavanja secera nema nista, za dzemove takodje nula kvalitet...
Druže hvala ti na savetima , ne kažem da nisi u pravu...
Mogu ti reći ono što znam iz mog bliskog okruženja, a to je upravoposledica one moje odluke o strukturi. Doduše priznajem ,pa ja i neznam za bolje, ove sorte su ovde dominantne ( ranka za rakiju, a stenli za džem). Čačanki vrlo malo ima ,a i ko ima vrlo loše rađaju, tako i oni malobrojni koji obnavljaju ili sade nove zasade vraćaju se na ranku i stenli,kao stonu sortu( kažem u neposrednom okruženju)