Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
AhaVoce i srbija,dva razlicita pojma.
ali je ukupan prinos voćnajka veći kod klasičnog razmaka.
lakša zaštita
olakšana manipulacija mehanizacije kroz voćnjak
A ako ne može jabuka zašto bi mogla šljiva?
Pozdrav drugari. Drago mi je da se svi polako vracaju na forum.Ma nemoj, a koliki je taj prinos po hektaru i za koliko je veći.
Nigdje veze, prolaziš traktorom i kroz jedne i kroz druge redove.
Taman da možeš igrati fudbal, za neiskorišten prostor.
Malo mješaš babe i žabe.
Takođe postavlja se pitanje kvaliteta ploda šljive, odnosno neuporedivo je bolji u gustoj sadnji?
Kolko vidim jedina prednost je motka kojom se može tresti, drugo ništa.
Ma nemoj, a koliki je taj prinos po hektaru i za koliko je veći.
Nigdje veze, prolaziš traktorom i kroz jedne i kroz druge redove.
Taman da možeš igrati fudbal, za neiskorišten prostor.
Malo mješaš babe i žabe.
Takođe postavlja se pitanje kvaliteta ploda šljive, odnosno neuporedivo je bolji u gustoj sadnji?
Kolko vidim jedina prednost je motka kojom se može tresti, drugo ništa.
Posle proslogodisnje cene Visnje i toliko buke oko iste,pocenjivanja ostalog voca,i cene sljive od 10-ak dinara i cutnje clanova na tu cenu bez ijednog komentara da je to sramotno sve mi je bilo jasno gde vodi vocarstvo u srbiji,dzaba plantaze i hektari.Ma za mene je ova tema zaboravljena,eto napisao sam onako sta sam odlucio i prelomio,nema potrebe za ljutnjom i vredjanjem.Ja nemam vremena za cekanjem,godine idu i svaka godina treba nesto da zaradi.Sta da vam kazem,neka vam je bog u pomoci i da izgurate u onome sto ste zapoceli,ja vam zelim svaku srecu.
?Situacija u mom kraju je takva da imamo jako malo otkupljivača i neće da prime šljivu za sušenje koja je kupljena sa zemlje,
Bez ikakvih problema.Takođe ne verujem da može da bude ni isti prinos jer 300 ili 400 šljiva će jako teško da rode 30 tona
Pa nije baš tako, evo u suboitu kreće kamion iz tvog kraja ka Valjevu sa šljivom.da imamo jako malo otkupljivačda imamo jako malo otkupljivača
U petak, subotu kreće otkup stenleja za sušenje.prica krece ovako otkup sljive jos nema
Jezik pregrizao (kažu babe u mom selu)a nevreme od subote se sprema