Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
Jos sutra i zavrsavam drugi, ja prskam jos treci oko 20-tog Spherom i onda 10-tog cu poceti da vadim, je l' ima nesto novo za Sunoko, citam ono za Sentu preko 4,5 vagona placanje po manjoj ceni, da nece to uraditi i u ostalim seceranama?
Tog se svi plasimo da ne prepisu recept.

Picture002-22.jpg

Picture005-21.jpg

Picture001-22.jpg

Kažu cure da lepšu repu nisu videle :osmeh:

Bice neke zajebancije na jesen u vezi repe, nece moci da ispostuju cene zasigurno, secer je jeftin, ima ga na prelaznim zalihama jako puno, a i u Evropi ga ima previse, tek ce da bude igranke. Cuo sam danas neke nezvanicne price iz MK grupe.... Ja mislim da jos ulazem u repu, barem jos jedno prskanje, a pitam se cemu, ako bude te korekcije cena....

kod koleta je sve jasno ,neko mora ostati kratak (prevoz,gas,rproizvođ.država)pa u krug.Kod Grka su do sad bile kratke EU banke ,sad su na redu valda naše pa tek ondak mi:sjasi:Da vratio kole pre vremena svojoj banci.Inače drugari koji voze za njega kažu ko pita za pare bude brisan .
Dušane moraš prskati jer sad kad upeče ima da je nema za 10 dana,a bolje da ti je kole dužan nego niko.

Ako nebudu mogli da smanje cenu, smanjiće digestiju i povećati nečistoću, pa mu opet dođe na isto. Uvek oni nađu načina da zaj... proizvođača :sjasi:.

Danas malo isao da prskam. Repa se drzi nekako, dokle ce, videcemo. Cetvrti tretman danas uradjen rias+bravo. U planu jos jedan tretman oko 1.9. Postavlja se pitanje sa cim, prskao sam do sada sa svom mogucom raspolozivom hemijom:osmeh: Pozivam Sygentu, DuPont, BASF ili Bayer da naprave novu aktivnu materiju ponestaje nam municije za prskanje.:haha:

Sto se tice igranke na jesen. Bice opako. Ne bih ni sejao repu da me nisu presavili za kukuruze i lager 2013. Ovako sam racunao da podelim rizik, kad ono medjutim! Bolje da sam kukuruze posejao pa platice nakad:haha:

Repa se mora sačuvati od bolesti(cerkospore) a kako će ko proći finasijski u mnogome će zavisiti ko je sa kima ugovorio. Bitna stvar ove godine će biti da ugovarač sa kime imate ugovorenu proizvonju kostantno ptisutan u istoj šećerani nekoloko godina unazad.

Ugovarac je clan UO secerane sa kojom radimo. A saradnja traje preko 20 godina. Tako da sa te strane imamo dobre pozicije. Povrsina kod istog ugovaraca je vrlo moguce oko 2000kj.

Sremci je li priča sa HR definitivno završena?Nisu to bile zanemarive količine.Jel sad otpadaju i koletove šeme za tranzit iz donjeg Srema preko HR radi jeftinijeg prevoza.Na povećane površine ,povećan prinos još i zabrana izvoza.Stvarno se samo naguzilo pa će biti teško odoleti da se ne omrse.:udri:

Nazad
Vrh