Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
I ja danas bio da obidjem repu,malo sam se plasio jer mi je izmedju prvog i drugog tretmana proslo 22 dana ali dobra je.Sledeci vikend radimo treci tretman od cerkospore,verovatno i poslednji.Trulezi nema za sad.
img201408021534061.jpg

img201408021530491.jpg

Imam jednu specificnu parcelu, prosle godine sam na oba kraja izrucivao repu tj pravio prizmu, bila je stnjika ove godine imam na toj srnjici repu i samo mi je tu gde je bila prizma cekospora i na jednom i na drugom kraju, sad da l' je ima neko isti problem ili je napad bio samo sa krajeva?

Juče kući oprskali drugi put od cerkospore, ima je na sve strane (rias plus dakoflo). Danas uradili treći tretman na rimskim šančevima, acanto plus 0,75l po ha. Situacija je bolja, ali ima sorata koje su jače obolele.
Ovo mi je repa kući.

Ovo je na poslu, jedna osetljiva i jedna tolerantnija strana sorta.

Ovo je nora.

Naš demo ogled. Kasnije je sejan i u pitanju su manje parcele repe, pa uslova za razvoj bolesti ima manje, tako da pega skoro i nema.

Deo našeg selekcionog materijala.

Zar tako nesto moze Vama da se dogodi,dozvoliti da vam repa oboli-i na poslu i kuci?Sala mala ali i ozbiljno pitanje:da li se kasnilo sa tretmanima ili su uslovi za razvoj bili takvi da su skratili neki standardni period delovanja preparata?Ako su ovakvi uslovi kakvi trenutno jesu,posle koliko dana da radim treci tretman i sa kojim preparatom(drugi sam radio sa Sphere)?

Upravo tako, jos ako je negde repa zakorovljena i tu nije prvi ili drugi tretbam dospteo do repe lisca javi se zariste cekospore i donekle se rasiri i smanji delovanje na tom delu

šta se dešava sa šećeranom u Crvenki,čujem da su na veoma klimavim nogama?

Ja sam 3 tretmana uradio,i naoružan sam za još 3,ali do sredine septembra je vadim,ali dotle ostaje zdrava :osmeh:

- - - - - - - - - -

šta se dešava sa šećeranom u Crvenki,čujem da su na veoma klimavim nogama?
I Žabalj takođe! 18.7. su uplatili avans,al za vađenje,a ne za kopanje,kak je trebalo biti! Dobiće 2 šlepera da se razdužim,a ostalo kanda Sunoko

Nazad
Vrh