mindjušar
Član
Na istoj parceli od 20kj (ona na snimku) imam : Serenadu,Western,Melrose,Original i Marianku,nijedna nije bolesna,zasad
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kuci radim malu površinu, pa nisam jurcao, vec sam radio prvi tretman pre dve nedelje, odnosno po pojavi simptoma. Takođe repa mi je tamo 4. put u 10 godina, tako da ima dosta infektivnog materijala. Možda ima i uticaja i to što sam većinu tretmana radio sa sferom proteklih godina, a nju sam i ove godine koristio, tako da je vrlo moguće da su se pojavili i rezistentnih sojevi. U svakom slučaju pratiću situaciju, iduće nedelje ću uzeti prve uzorke za analize, ako je prinos preko 6 vagona i sadržaj šećera oko 15tak procenata, gledaću da je vadim početkom septembra.Zar tako nesto moze Vama da se dogodi,dozvoliti da vam repa oboli-i na poslu i kuci?Sala mala ali i ozbiljno pitanje:da li se kasnilo sa tretmanima ili su uslovi za razvoj bili takvi da su skratili neki standardni period delovanja preparata?Ako su ovakvi uslovi kakvi trenutno jesu,posle koliko dana da radim treci tretman i sa kojim preparatom(drugi sam radio sa Sphere)?
Ja imam informaciju da ugovorenu kolicinu od 4,5 vagona/ha isplacuju kako je navedeno u ugovoru a visak odnosno sve preko tih 4,5vagona po nizoj ceni.Uzorak na digestiju 10.5 .Cena 0.30 dinara manje od ugovorene! Salju aneks ugovora ovih dana !?. U pitanju je secerana senta, ajde sada da vas cujem mladi poljoprivrednici sta velite na ovo?????????