Kazem ti vetra nije bilo iako tako liči na slici i da je bio vetar videlo bi se na par redova a ne na 20i vise.sve je to sumnjivo bilo a cime je prskao taj repu ko ga zna mozda safarijem, a repa mu je bila jako slaba pa joj zaskodilo
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
ili je mozda zaboravio da upali mesač?Ja sam video njivu gde je prejaka doza hemije sjebala repu, ali cudom, sano jedan, manji deo njive, ostallih 75% je ok, nije mi jasno kako, mozda je ta repa bila manja, mozda je bilo neujednaceno nicanje, pa je hemija unistila tu malu repu
Kazem ti vetra nije bilo iako tako liči na slici i da je bio vetar videlo bi se na par redova a ne na 20i vise.sve je to sumnjivo bilo a cime je prskao taj repu ko ga zna mozda safarijem, a repa mu je bila jako slaba pa joj zaskodilo
Caffini je čudo,nedao Bog nikom,ni trećinu toga nebi želeo ni neprijateljuBez ljutnje i uvrede ali steta na repi je definitino nastala od herbicida kojim je prskana soja. Da je vlasnik repe prskao sa prejakom dozom onda bi tacno 20 ili 24 redi stradalo a ne ovako da je ponegde vise a na drugom mestu manje. Moze se napraviti steta i kada ne duva vetar a da se samo "pomera vazduh".
Verovali ili ne kada duva vetar moze da se sprzi komsijska kultura i na 150-200 metara. U nasem selu se to desilo pre nekoliko godina.
Jasno kao dan da je steta nastala od prskanja soje.Isto sam i ja jednom uradio na komsijinoj repi,i isto bilo bez vetra,jedino sto sam ja ostetio 5-6 vrsta,koje su se kasnije oporavile ali bio je prinos znatno slabiji.Od tad kad mi je repa u komsiluku prskam samo kad vetar duva kontra od repe.Ako je bez vetra parcelu obilazim.Pre otprilike mesec i nesto dana prskao sam soju bentamarkom+dinox u normalnoj dozi,i pored soje je bila komsijina repa, i posle dve nedelje od prskanja soje,komsija mene nazove i pocne napadati da sam mu oprskao 20 redi repe,ja kazem da nije to moguce,jer nisam prskao repu vec soju ,ali on opet pocne po svom i optuzuje me da sam prskao po vetru,al znam da kad sam radio soju da je bilo mirno vreme i bez vetra,i tako on je poludeo zvao je i poljare pravio zapisnik hteo je da mu platim stetu koju je kako on kaze ja naneo,pa cak je reko da ce da me sudi, za nesto sto nisam pocinio, jer to je verovatno njegova greska al nije hteo da to prizna,il nije dobro oprao prskalicu il je dao prejaku dozu za svoju repu
i evo kako je izlgedala repa
![]()
a dizne protiv "vetra" su jako skupe i neisplate se![]()