Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
Jedno pitanje za iskusne proizvodjace,kako se pokazala setva sa oltovim sejalicama?Odnosno dali moze kvalitetno da poseje ,ovde kod nas sve majevice i gaspardo...

Po meni gledao sam kada je kolega posejao raspored bolji od bilo koje sejalice koje seju kod nas,jedini problem sto mora biti odlicno spremna njiva u svaku bateriju teg min 20kg i samo pici

Mi sejemo s agrijom i bez tegova. Bitni su samo ulagaci. Da nisu tupi. I da mogu da drze zadatu dubinu.

@tamara
Poznanik seje repu sa oltovom sejalicom koju je kupio novu prosle godine. Prolazio sam pored njegovih repa i odlicno je imao nicanje.

preganjam se sa ćaletom oko vremena setve. ja bi u utorak, on misli da je još suviše vlažno. videćemo sutra kakav je raspored kod ozz-žunji-silak i da li se uklapamo tu negde oko polovine nedelje u njhov plan setve.

Ukoliko je parcela unapred spremljena za setvu moze se uci masinama. A ukoliko treba jos raditi i predsetvenu pripremu treba sacekati koji dan

Brazda je zatvorena. Mislimo samo finisherom da se prođe pre setve.
Plašim se samo da ne moramo posle da čekamo kišu, jer kako je krenulo ne miriše na dobro. Više volim da kiša dođe posle nicanja i to posle par nedelja.

Brazda je zatvorena. Mislimo samo finisherom da se prođe pre setve.
Plašim se samo da ne moramo posle da čekamo kišu, jer kako je krenulo ne miriše na dobro. Više volim da kiša dođe posle nicanja i to posle par nedelja.

Jel to ide LEMKEN KOMPAKTOR od zz ŽUNJI-SILAK?

Ako da Bog sutra nastavljam setvu slačice,i sreda-ćetvrtak dok završimo slačicu,krećemo sa repom,sutra stiže seme TERRANOVA,MARIANKA,ORIGINAL,YACK,WESTERN i NEUTRINO

Neznam sta je terranova. Neutrino me zanima jako. A nece biti kod nas na poljima. Pa me zanimaju utisci tokom godine.

najverovatnije u sredu sejemo. danas smo rasturili ureu, sutra ide finišer i sreda setva. korovi su u fazi kotiledona, tako da se nadam da ce ih finišer srediti.

Nazad
Vrh