Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
Moja je vađena sva po suvom vremenu, trećina je vađena Holmerom a ostalo sa linijom prosečan odbitak mi je 23,8 %.

A ja mislio da mi kasnimo. Institutsko seme šećerne repe, istina mizerne količine otišle za sunoko i u žabalj. Počeli smo da distribuiramo seme za oglede pre neki dan.
Inače ja planiram iduće nedelje da sejem. U svakom slučaju pratim prognozu. Rizik je veliki, ali ko riskira taj profitira.

Mnogi rizikuju sejanjem skupog semena, na neadekvatno pripremljene njive, na njive gde se ne poštuje plodosmena. To ih tada ne sprečava.
Par godina unazad imamo problem sa vlagom u nicanju i meni se čini da će se to ponoviti. Nažalost mraz vreba iz prikrajka, ali to je čini mi se rizik, koji ću ovaj put preuzeti, jer seme koje sejem nije skupo. Pratiću prognozu i doneti odluku najverovatnije već u ponedeljak. Ovde na Kopaoniku, setva zaista deluje daleko, jer sneg veje kao lud dva dana, ali gore na severu temperatura ne silazi ispod nule.

lane smo sejali u aprilu pa smo opet probijali rekorde sa prinosom,zašto žuriti
kad reskiraraš neznači da uvek dobijaš,potrebni su i smirenost i jaki i stabilni živci :ppozdrav:

Slazem se sa Goranom. Prosle godine smo neoptimalno sejali pa su prinosi bili ok.

Namasu javili da nema Alfonse dovoljno. pa smo morali izabrati nesto drugo. Jednostavno moze im se, pa daju seme nekom vecem proizvodjacu.

Zvao sam maločas jednog od vlasnika zz Žunji-Silak,čestitao mu rođendan,kaže da su prošle nedelje posejali oko 100kj repe :pcelac:: baš vredni ljudi

Uzeo 2 sj Leoparda sa start-upom i jednu Melrose od Mariba...cena 125 eura Ses i 109 Maribo,placanje od repe...Kakva je ta Melrose,gledao sam juce neke oglede i nije se lose pokazala pa sam uzeo da probam

Vadio sam ju na 3 ogleda. Svuda se dobro pokazala. Od maribaje bolji samo neutrino od nje. A arkadija malo zaostaje.

Nazad
Vrh