Šecerna repa 2014

Iako je najavljena niza cena repe 2014 dali cete povecati povrsine pod njom

• da

Glasovi: 24 42,9%
  • ne

Glasovi: 32 57,1%

• Ukupno glasača
    56
  • Anketa je zatvorena .
sa navigacijom, ne moze drugacije po ovom mraku.

I ja sam danas krenuo u setvu repe,posejao sam uvratine i obe međe po 24reda od table 19kj,podesio sve,i sutra gas patos,stigla su danas semena,sa malom izmenom,SERENADA,MARIANKA,WESTERN,MELROSE i ORIGINAL

A nije bas pitanje za ovu temu ali me zanima kako izvuce prvi prohod uz medju? Da li to mora rucno ili isto moze uz navigaciju. Prr svega pitam za parcele na kojoj se prvi out radi s navigacijom

obeležili smo na kraju njive dve tačke. obe od puta na sredinu traktora. hteli smo od komšije, ali je jedan kamen izvadjen pa nije moglo.

Hm. Malo mi nije jasno. Cime obelezili? Ode traktor na jefan kraj pa potvrdi softverski pa isto tako i na drugi. A onda spoji te dve tacke i tako seje ili ste udarali flase. Ili neke druge metode. Moze li malo drtaljnije. Da li je traktor bio opremljen i autopilotom uz navigaciju?

@kris80 Uklinci ce biti unutat njive. Ne do medje. Nema u tom krajnjem prohodu prestrojavanja i pazenja. Pune su masine do komsije i lakse je tako. Kako vi sejete kad njiva nije pravilna?

Baš tako kolega,odgovorio si umesto mene! Nijva je pravilna,ali nije ravna,tj ima jednu dolju i jedan breg,i kako god pazili,na 300m širine ima 100prohoda,teško da nebude bar jedan umetak od reda.a bolje mi je da nije na međi,a ni u prvom prohodu prskalice

Ja sam cuo da u Banatu sve seju u krug!Da li je to stvarno istina ili je to zezanje i sprdanje medju ljudima?
Ne mislim nikoga da uvredim,ozbiljno pitam!

Uopste nije bitno da sastav bude paralelan. Cak je puno lepse kad ima uklinaka. Jer ako su paralelni redovi onda je negde uze negde sire. Bitna je paralela do komsije. Jer kad se prska nema prestrojavanja. A kad se sparta ako prva madina je pod nagibom i jos treba se prestrojavati eto muke. Ovako nema toga. Da treba se naviknuti na to. Ali je puno lakse. Mi sejemo u krug 4 ili 5 masina. Da se u cugu poseju i medje i uvratine. A onda se krene popunjavati s jednog kraja.

obeležili smo kartonom 3,1 m udaljenost od puta. onda je traktor namestio da mu sredina dođe naspram tog kartona i ubacio u sistem. zatim je to urađeno na drugom kraju. nasuli smo seme i on je krenuo na osnovu te dve tačke. mislim da ima autopilta.

Sad mi je sve jadno. Hvala na objasnjenju. Mi sutra zapocinjemo probnu setvu. Imamo za nekih 4 ha semena. Ostalo tek u subotu treba da dodje. Bas zatezu srem.

Nazad
Vrh